Četverogodišnja edukacija osobnog razvoja i integrativne tjelesno orijentirane psihoterapije po metodi Integrative Core Dynamics Centra za integrativni razvoj

464

U studenom počinje nova školska godina, a prijave za edukaciju u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Dubrovniku, Budimpešti i Beogradu su još otvorene.

Četverogodišnji program osobnog razvoja i integrativne tjelesne psihoterapije namijenjen je svim punoljetnim odraslim osobama, bez obzira na prethodno obrazovanje, koje su zainteresirane za vlastiti osobni razvoj. Ovaj program vodimo uz kontinuirano usavršavanje od 2003. godine i prvi je program integrativne tjelesne psihoterapije u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe. Osobama zainteresiranima za istraživanje sebe nudi siguran prostor, stručno vodstvo i podršku za otkrivanje dubljih slojeva psihe i razrješenje negativnih obrazaca unutar sebe na tjelesnoj, emocionalnoj, voljnoj, mentalnoj i duhovnoj razini.

Ovom edukacijom polaznici stječu praktično znanje:

– Kako da iscijele bol koja stvara osjećaj nepovezanosti, nezadovoljstva ili besmisla te im vraća osjećaj cjelovitosti i sposobnosti da kreiraju i žive život kakav su oduvijek željeli.
– Kako da se stabilno povežu s vlastitim osjećajem sigurnosti te iz takve psihofizičke ukorijenjenosti grade bolji odnos sa sobom i bližnjima te vlastitim životnim i poslovnim ciljevima.
– Kako da brinu o vlastitom zdravlju kroz praktične vještinepsihofizičke samoregulacije.
– Kako da svladaju osnovne vještine integrativne tjelesno orijentirane psihoterapije.

Bez obzira upisuju li ovaj program kao oblik stručnog usavršavanja nakon studija ili im je ovo prva edukacija u ovom području, polaznike se podržava u primjeni stečenih znanja za vlastiti osobni razvoj. Nakon završetka svih dijelova programa, polaznici stječu diplomu praktičara integrativne tjelesno orijentirane psihoterapije Integrative Core Dynamics.

Kroz četverogodišnji program polaznike upoznajemo s cjelovitim pregledom vodećih progresivnih, tjelesno orijentiranih i integrativnih psihodinamičkih pravaca iz teorijske i iskustvene perspektive. Za razliku od formalnog obrazovnog sustava, naš program je orijentiran na tehnike učenja koje se temelje na vlastitom iskustvu pa je stoga i teorijski dio nastave redovno popraćen praktičnim vježbama. Takvom tehnikom učenja pristupamo svakom pojedinom polazniku individualno te je naglasak edukacije stavljen na individualnu i osobnu primjenu stečenih znanja. To ujedno znači da su tehnike učenja osim na mentalno, orijentirane i na emocionalno i tjelesno učenje.

Dodatne informacije i prijavnicu za Četverogodišnji programosobnog razvoja i integrativne tjelesne psihoterapijemožete pronaći na sljedećem linku: