Dragi prijatelji i kolege,

velika nam je čast pozvati vas na međunarodnu online konferenciju o psihodrami za djecu i mlade koju organizira Centar za psihodramu.

Nakon što smo 2. međunarodnu konferenciju iz psihodame za djecu i mlade odgodili zbog pandemije COVID-19 jer je bilo nemoguće predvidjeti buduće odgovore i sigurnosne mjere koje će poduzeti Hrvatska i druge zemlje, odlučili smo u 2021. ponuditi psihoterapijskoj zajednici mogućnost razmjene profesionalnog iskustva i znanja online.

Konferencija će se održavati od 24. do 26. rujna 2021. Uključivat će i predkonferencijsku online trening radionicu za stručnjake koji rade s djecom i mladima: Rebels with a Cause: Psychodrama with Adolescents koju će voditi Mario Cossa (USA) 18. i 19.09.2021.

Suočeni smo s izazovima digitalnog doba, koji veliki dio komunikacije pomiče u virtualni svijet s kojim se djeca susreću od najranije dobi. Zahtjevi društvenih mreža i drugih online sadržaja djeci oduzimaju veliki dio slobodnog vremena, čime se njihovo područje interesa sužava, kao i njihova slika realnosti. To može dovesti do otuđivanja od autentičnog identiteta i raznih psiholoških poteškoća kod djece i mladih.

Psihodrama koristi jezik igre i akcije u komunikaciji s djecom i mladima, a zanimanje za navedenu metodu je odnedavno u velikom porastu, zbog čega je Federacija europskih psihodramskih trening organizacija (FEPTO) organizirala međunarodnu suradnju putem grupa za psihodramatičare koji rade s djecom mladima. Nakon posljednje međunarodne konferencije, koja je održana 2018. u Budimpešti, nastavljamo organizirati sastanke iskusnih kolega i škola kako bismo diskutirali o metodi i istraživali njene mogućnosti. Takve diskusije uključuju razmatranje sličnosti i različitosti u našim metodama, rasprave o teoriji na koju se naslanjaju, razumijevanje uloge i kompetencija terapeuta i razvijanje metoda za mjerenje terapijskog učinka.

U ime Centra za psihodramu, pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže s nadom da ćemo uživati u zajedničkim jeziku simboličke igre i zajedničkom radu.

Pošaljite sažetak do 1. lipnja 2021. godine.

Obavijest o prihvaćanju sažetka do 1. srpnja 2021.

Sažetak i ostali podaci potrebni za prijavu trebaju biti na engleskom.

Pridružite nam se na ovoj dvodnevnoj konferenciji i predkonferencijskoj radionici ​koja je namijenjena za psihoterapeute, odgajatelje, psihologe, učitelje, socijalne pedagoge, edukacijske rehabilitatore, pedagoge i druge stručnjake koji rade s djecom i mladima.

Više informacija možete pronaći na https://childrenyouthpsychodrama.com/