Drage kolegice i kolege,

Pozivam Vas da se pridružite na supervizijske radionice „Kreativna i razigrana supervizija“. Ove radionice namijenjene su svima koji žele razvijati svoju profesionalnu ulogu, istražiti svoj odnos s klijentima i postaviti supervizijsko pitanje.

Supervizija je proces u kojem istražujemo pitanja vezana za klijenta, supervizanta, dinamiku supervizor-supervizant, kao i širi kontekst koji utječe na terapijski proces. Stoga, cilj supervizije je potaknuti terapeuta da postane refleksivni praktičar, da postane svjesniji vlastitog unutarnjeg procesa koji utječe na dinamiku rada s klijentom. Najučestaliji način kako se to radi je koristeći verbalnu komunikaciju. S druge strane, kreativne i razigrane intervencije u superviziji su pokazale, između ostalog sljedeće: supervizanti su opušteniji i lakše dolaze u kontakt sa svojim nesvjesnim sadržajem. Ili kako su Hansen and Dagirmanjian (2011, strana 121) napisali “…igra u superviziji se koristi da osvijetli terapeutov konflikt i da pomogne terapeutu da dođe u kontakt s nesvjesnim materijalom koji možda utječe na njegov kapacitet da pruži korektivno iskustvo klijentu.“

Radionica će imati nekoliko dijelova:

1. uvodni krug (20min)
  2. istraživanje supervizijske teme (60min)
  3. pauza (15min)
  4. jedno do dva supervizijska pitanja supervizanata (70min)
  5. završni krug (15min)

Istraživanje supervizijske teme radit će se na grupnoj razini. Nakon kratkog teorijskog dijela s ciljem otvaranja teme, iskustveni dio radit će se u parovima i manjim grupama. Teme po radionicama:

1. radionica (31.03.2017.): moja profesionalna uloga: prepreke u radu s klijentima
  2. radionica (13.04.2017.): osnaživanje terapeutske alijanse
  3. radionica (27.04.2017.): razvoj realistične samo-refleksije i unutarnjeg supervizora

Supervizijsko pitanje: supervizanti će imati prilike postaviti supervizijsko pitanje te ga istražiti koristeći kreativne i razigrane tehnike (pijesak, figurice, crtež, pokret, asocijativne karte).

Predviđena je kratka pauza u trajanju od 10min nakon 1,5h supervizije. Tijekom pauze, supervizanti će se moći ponuditi s kavom, čajem, grickalicama.

Za koga: namijenjena je svima koji rade s klijentima, djecom i/ili odraslima (psihoterapeuti, psiholozi, socijalni pedagozi, socijalni radnici, pedagozi, psihijatri)

Supervizorica: Tatjana Gjurković, mag.psihologije, registrirana terapeutkinja igrom, privremena učiteljica i supervizorica transakcijske analize

Datumi: 31.03.2017. (pet), 13.04.2017. (čet), 27.04.2017. (čet) od 17.00 do 20.00h

Gdje: Centar Proventus, Kružna 81, Zagreb

Cijena po polazniku jedne radionice u trajanju od 3h: 350kn (280kn + PDV)

Cijena po polazniku za svih 9h – POPUST OD 10%: 945kn (315kn po radionici)

Broj supervizanta u grupi: min 3 – max 6

Kontakt: tatjana@centarproventus.hr ili 095 8043982, www.centarproventus.hr

Prijave traju do 26.03.2017. ili do popunjenja grupe.

O supervizorici:

Tatjana Gjurković je nakon završetka studija psihologije, upisala edukaciju iz transakcijske analize (TA) i paralelno s njome terapiju igrom (TI). Deset godina intenzivno se bavi psihoterapijskim radom s djecom, obiteljima i odraslima te šest godina edukacijama za roditelje i stručnjake mentalnog zdravlja. Iz oba područja (TA, TI) je certificirana za održavanje edukacija i supervizije. Uz spomenute edukacije, Tatjana je dodatno educirana iz relacijske supervizije. Edukaciju je pohađala na Institutu za integrativno savjetovanje i psihoterapiju u suradnji s European Centre for Psychotherapeutic Studies u Ljubljani.