Hrvatski zavod za javno zdravstvo je u suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo Grada Zagreba pokrenuo zajedničko obilježavanje Svjetskog dana zdravlja 2017. Za temu ovogodišnjeg Svjetskog dana zdravlja kao prioritetno područje globalnog javnozdravstvenog interesa odabrana je depresija.

Stoga svoja događanja obilježavamo porukom SVJETSKI DAN ZDRAVLJA 2017: BORIMO SE PROTIV DEPRESIJE. Povodom navedenog dana će se u petak 7.4.2017. od 15.00 do 17.30 sati u Parku Zrinjevac održati Festival mentalnog zdravlja u cilju promicanja važnosti pravovremenog ulaganja u mentalno zdravlje, zdravstvenog prosvjećivanja i informiranja o dostupnim uslugama mentalnog zdravlja u zajednici.

Na Festivalu mentalnog zdravlja sudjelovat će i stručnjaci iz mreže udruga civilnog društva te drugi važni dionici koji se bave mentalnim zdravljem u zajednici. Organiziran je i Kutak sa stručnjacima. Pozivamo Vas da nam se pridružite na navedenom događaju i obilježite s nama Svjetski dan zdravlja posvećen temi borbe protiv depresije!

Više o depresiji pročitajte na stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo – http://www.hzjz.hr/novosti/depresija-razgovarajmo/