Drage kolege,

aktualna situacija prouzrokovana pandemijom koronavirusa traži od nas prilagodbu i na profesionalnom planu, u našoj redovnoj psihoterapijskoj praksi. Ograničenje i zabrana izravnog kontakta s drugima onemogućili su direktni “licem u lice” psihoterapijski rad s klijentima.

Nužno je da u ovom razdoblju krize i izolacije nastavimo pružati pomoć i raditi s klijentima. Izolacija, stres, strah svima nama su izazov i zahtjevaju “upravljanje”, a nekima mogu biti okidač za dublje probleme.

Jed(i)na mogućnost za nastavak rada je psihoterapija putem interneta. Svjesni smo da je mali broj naših stručnjaka vješt u ovom načinu rada i da su mnoga pitanja postavljena o mogućnostima i izazovima “online psihoterapije”. Zato smo za vas preveli informacije iz zadnjeg EAP newslettera koji sadrži privremene smjernice za psihoterapiju putem interneta Toma Warneckea te poruku generalnog tajnika EAP-a. Isto tako, ovdje možete pronaći linkove na bitne smjernice koje je objavila Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) i nekoliko linkova na dokumente koji vam mogu biti od pomoći u ovom razdoblju.

Zahvaljujem Tamari Prevendar i Adrijani Bjelajac Košćec na prevođenju i brzim intervencijama kako bi ova stranica zaživjela.

Vedran Korušić, predsjednik SPUH-a