Radionica TA – 101 je službena uvodna radionica iz transakcijske analize te je priznata od strane Europske organizacije iz transakcijske analize (EATA). Po završetku radionice, polaznici će dobiti međunarodno priznati certifikat te je uvjet za upis u psihoterapijsku školu – transakcijske analize.

Teme na radionici:

• Što je to TA? Osnovne definicije i filozofska pozadina.
  • Razumijevanje osobnosti i ponašanje (ego stanja)
  • Komunikacijske vještine (analiza transakcija)
  • Psihologija međusobnog prepoznavanja (stroukovi)
  • Razumijevanje životne priče (životni scenarij)
  • Autentični i neautentični (reket) osjećaji
  • Analiza nesvjesnih uzroka komunikacije (psihološke igre)

Transakcijska analiza (TA) je psihoterapijska škola koja sa svojim konceptima pruža razumijevanje što se događa unutar osobe i između dvije i više osoba. Od osnivanja transakcijske analize, 1950te godine, od strane Erica Bern, u okviru transakcijske analize su razvijeni različiti programi koji se primjenjuju u različitim kontekstima: psihoterapijskom, savjetodavnom, edukativnom i organizacijskom. Unutar TA postoje tri temeljne škole (klasična škola, škola nova odluka, škola reroditeljevanja) te nekoliko pravaca (integrativna, relacijska, ko-kreativna).

U svom radu u Centru Proventus koristimo najviše ko-kreativnu TA. To je suvremena interpetacija TA koja integrira nova saznanja u psihologiji i filozofiji. Prefiks “Ko” (skupa, zajedno) naglašava nekoliko važnih aspekata odnosa: transakcijski, inter-relacijski, interaktivni i suradnički.

Znanje koje će polaznici steći na ovoj radionici može se primijeniti i u osobnom i u profesionalnom životu. Radionica će biti posebno zanimljiva onima koje zanima razumijevanje vlastitog i tuđeg ponašanja; razumijevanje i poboljšavanje komunikacijskih obrazaca i odnosa s drugima; korištenje TA u poslovnom okruženju; uvod za profesionalnu edukaciju iz transakcijske analize.

Kada:

03.-04.06.2016.
02.-03.09.2016.

Edukacija počinje u 9.30 i završava u 17.00 oba dana.

Gdje: Centar Proventus, Kružna 81 (Jarun), Zagreb

Kome je namijenjena ova radionica?

TA-101 je namijenjena svima koji se žele upoznati s osnovnim konceptima iz TA. Po završetku ove edukacije, polaznici dobivaju međunarodno priznati certifikat.

Uz to, edukacija TA-101 je preduvjet za stručnjake mentalnog zdravlja (psiholozi, socijalni radnici, socijalni pedagozi, edukacijski rehabilitatori, psihijatri i sl.) koji žele upisati četverogodišnji studij iz TA-202. Edukacija iz TA-202, smjer psihoterapije, planira se za jesen 2016. godine.

Cijena za oba dana je 850,00kn
– studentima se odobrava popust od 10%

Što sve cijena uključuje:
– pisane materijale
– međunarodno priznati certifikat za 12 sati edukacije
– osvježenje tijekom pauze

Voditeljica edukacije: Tatjana Gjurković, mag.psihologije, certificirana transakcijska analitičarka (CTA)

Za sva pitanja, kao i prijave možete se javiti putem maila: tatjana@centarproventus.hr ili na 095 804 3982. Više potražite na: www.centarproventus.hr.