Psihoterapeuti/kinje i savjetodavni/e terapeuti/kinje se u svom radu s klijentima susreću i s temama vezanim uz seksualnost, bilo da se radi o nekoj jasno izraženoj smetnji ili, češće, o nemogućnosti kontakta s vlastitim seksualnim bićem. Takvo stanje može blokirati osobu da se poveže s vlastitim tijelom, vlastitim emocijama vezanim uz svoje tijelo i svojim stavovima o seksualnosti i seksualnom kontaktu. Da bi psihoterapeuti/kinje i savjetodavni/e terapeuti/kinje mogli raditi s klijentima s takvim smetnjama, važno je da imaju osnovna znanja o ciklusu seksualne reakcije muškaraca i žena, o najčešćim seksualnim smetnjama kod muškaraca i žena te o nekim metodama i tehnikama rada sa seksualnim problemima i izazovima. Također, važno je da sami budu pomireni sa svojom seksualnošću i da mogu, bez većih inhibicija, prihvatiti teme vezane uz seksualnost.

Na radionicama ćemo zajedno istraživati vlastitu seksualnost i sva iskustva koja su satkala vlastito seksualno biće. Također ćemo istražiti i neke pristupe te tehnike i metode koje možemo koristiti u radu s našim klijentima na njihovoj seksualnosti.

Organizacija radionica

Ciklus radionica odvit će se kroz četiri radionice, od kojih tri traju po dva dana, a jedna jedan dan. Svaki dan radionice traje 7 sati, u što je uključena i pauza za ručak od jednog sata i petnaest minuta. U svakoj radionici će biti prožeti iskustveni rad te teorijski principi.

Radionice se održavaju u prostoru centra Budi svoj, Martićeva 5, Zagreb, subotom i nedjeljom od 9:00 do 16:00 uz pauzu za ručak od 13:00 do 14:15.

Raspored radionica po datumima

1. i 2. listopada 2022. (subota i nedjelja)
29. i 30. listopada 2022. (subota i nedjelja)
19. i 20. studeni 2022. (subota i nedjelja)
4. prosinac 2022. (nedjelja)

Dodatne napomene

Broj sudionika ograničen je na 12.
Na radionicama se primjenjuju u tom trenutku propisane protuepidemiološke mjere.
U slučaju zabrane održavanja radionica, radionice će se održavati online.

O voditeljici ciklusa

Nataša Baron Belić je certificirana gestalt psihoterapeutkinja (ECP, EAGT) i certificirana seksualna terapeutkinja. Radi s pojedincima i parovima na njihovim osobnim i partnerskim promjenama. Ima zajedničku privatnu praksu sa svojim suprugom, Sandrom Belićem, (EAGT, ECP) u Zagrebu.
Četverogodišnju edukaciju iz Gestalt psihoterapije završila je na IGW-u, Institutu za integrativnu gestalt terapiju Würzburg, u Zagrebu.
Edukaciju iz seksualne terapije završila je pri Hrvatskom društvu za seksualnu terapiju u Zagrebu.
Završila je edukaciju iz Mindfulness stress relief metode „The Power of Awareness“ kod Tare Brach i Jacka Kornfielda pri UCLA (University of California) i „Znanstveni pristup Mindfulness-u“ na Sveučilištu Leiden, Nizozemska. Trenutno je u edukaciji iz MBSR kod Jon Kabat- Zinna.
Završila je II stupanj EMDR edukacije pri Hrvatsko-austrijskom trening centru.
Diplomirala je teologiju na Teološkom fakultetu u Osijeku.
Članica je izvršnog odbora Komore psihoterapeuta Hrvatske. Tajnica je Hrvatskog društva za seksualnu terapiju HDST.
Predavačica je i trenerica u edukaciji HDST-a za seksualne terapeutkinje/te.
Kao predavačica držala je veći broj predavanja o seksualnom zdravlju i seksualno zdravim vezama liječnicima obiteljske medicine, djelatnicima u obiteljskim centrima, psihoterapeutkinjama/ima, nevladinim udrugama i dr.

Više informacija i prijave – https://budisvoj.eu/seksualnost-za-psihoterapeute-i-savjetnike/