Inkluzija i prisutnost glavni su elementi dijaloga u gestalt psihoterapiji. Inkluzija je proces u kojem terapeut poštuje fenomenologiju klijenta bez toga da napusti vlastitu. Nastoji ući u svijet klijenta što je moguće više, bez osuđivanja, analiziranja i interpretiranja, pokušavajući pri tom zadržati osjećaj svoje zasebne, autonomne egzistencije. Terapeut nastoji istražiti smisao koji klijent pridaje svojoj stvarnosti obraćajući pažnju na informacije prisutne u vlastitim reakcijama. Stoga inkluzija obuhvaća oba iskustva – i klijentovo i terapeutovo. Kad smo inkluzivni omekšavamo granice kontakta i dopuštamo drugome da dotakne naše cijelo biće. Prisutnost (presence) ne podrazumijeva samo fizičko bivanje s klijentom nego i terapeutovu spremnost da pokaže vlastitu fenomenologiju – izražavajući osjećaje, opažanja, preferencije, osobno iskustvo i misli. Na taj način inkluzija i prisutnost doprinose povećanju svjesnosti kroz kontakt s drugim živim bićem.

Radionica je namijenjena psihoterapeutima i studentima psihoterapije, a zamišljena je kao trening vještina osvještavanja sebe u direktnom kontaktu s klijentom, u trijadama i kroz live superviziju. Od sudionika radionice se očekuje aktivno sudjelovanje u ulogama klijenta, terapeuta i opažača, otvorenost za nova iskustva, učenje i diskusiju, kritičko promišljanje i dijeljenje vlastitog doživljaja, uz smanjenu razinu procjenjivanja sebe i drugih. Poželjan smisao za humor i zabavu.

Voditeljice radionice su Irena Čorko Meštrović, Lana Hrgovan i Ana Milčić Horvat, gestalt psihoterapeuti i članice Gestalt centra Homa.

Vrijeme održavanja radionice: 3-4.prosinca.2016., subota od 9:00 do 19:00 sati (s dvosatnom pauzom za ručak) i nedjelja od 9:00 do 15:00 sati.

Mjesto održavanja: Gestalt centar Homa, Kamenjak 1, Zagreb.

Cijena radionice: 1000,00 + PDV = 1.250 kn po polazniku.

Ukoliko ste zainteresirani, molimo Vas da se prijavite do 25.studenog 2016. na e-mail [email protected] ili fax (01) 468 32 78 ili preko naše web stranice www.gestaltcentarhoma.hr.

U prijavi navedite:
· Ime i prezime:
· Broj telefona:
· Adresa:
· OIB:
· Radno mjesto i struka:
· Obrazovanje iz psihoterapije – koji smjer i koji stupanj u obrazovanju

Nakon što se prijavite, dobit ćete potvrdnu obavijest uz podatke za uplatu kotizacije.

S obzirom na iskustvo sugeriramo da se prijavite što ranije kako biste imali prednost, budući da je broj sudionika u grupi ograničen na 16. Mjesta će se popuniti redoslijedom prijava/uplata.

Podijelite objavu
Prethodni članakUvodna iskustvena radionica iz sistemske obiteljske psihoterapije
Sljedeći članakSomatic Process Work/Movement Work – Process Work radionica s Kate Jobe