Kao odgovor na aktualne događaje u Ukrajini, 25. veljače 2022. godine pokrenuta je inicijativa ForEachOther (www.ForEachOther.at) za podršku stručnjacima za mentalno zdravlje u vidu pružanja izvornih materijala o psihoterapijskim intervencijama utemeljenim na dokazima i programu podrške potrebitima (psihološka prva pomoć).

Program je namijenjen rješavanju posebnih potreba patnika uslijed ratnih trauma, izbjeglištva i teških gubitaka te također sadrži i (rastući) odjeljak za samopomoć s vrijednim savjetima o mentalnom zdravlju i psihološkim savjetima za suočavanje s katastrofama i kriznim situacijama (uključujući rat i raseljavanje), kao i Međunarodni imenik telefonskih brojeva za hitne slučajeve i samoubojstva.

Pokretač i inicijator repozitorija i zajednice podrške je sveučilišni profesor, dr. Alexander Batthyány, direktor Instituta Viktora Frankla iz Beča, uz sudjelovanje i podršku tima volontera psihoterapeuta, psihologa i savjetnika među kojima su i brojni logoterapeuti te ostali upoznati i blisko povezani s logoterapijom i egzistencijalnom analizom Viktora Frankla (https://www.foreachother.at/about-us/).

Baza izvora i članaka za pomoć stručnjacima dostupna je na poveznici https://www.foreachother.at/for-helping-professionals/. U spomenutu bazu uvršten je i rad predavača DOBRO Instituta.

Svi su dobrodošli.

ForEachOther je dobrovoljna inicijativa osnovana kao odgovor na ukrajinsku krizu u vidu pružanja psihološke prve pomoći. Politički je neutralna te je njezina glavna namjera pružiti podršku, kao i pomoći onima koji pružaju (psihološku) podršku svima koji su pogođeni nedavnim događajima u istočnoj Europi i drugim kriznim područjima diljem svijeta.