Vodeći europski psihoterapeuti u rujnu će od 28.9 do 1.10. u fokus staviti temu autonomije i osjećaja pripadnosti u današnjim turbulentnim vremenima. Odgovore na ta i brojna druge psihoterapijske teme doznat će iz predavanja 50 autora, Kongresa, kao i kroz plenarna predavanja 4 međunarodno cijenjene psihoterapeute.

U fokusu će biti teme autonomija s jedne strane, i osjećaja pripadnosti, s druge strane, u današnje vrijeme tektonskih društvenih i tehnoloških promjena. Također, više će se obuhvatiti znanstveni temelji psihoterapije, izazovi intimnosti u suvremenom svijetu (seksualnost, ovisnost, narcizam, virtualni svijet, virtualni odnosi), novi pristupi u terapiji osoba sa psihotičnim simptomima i mnoge druge atraktivne teme.

Odgovore na ta i brojna druge psihoterapijske teme doznat će iz predavanja 90 autora, Kongresa, kao i kroz plenarna predavanja 4 međunarodno cijenjena/e psihoterapeuta/psihoterapeutkinje:

  • Lynne Jacobs – Suosnivačica je Pacific Gestalt Instituta te je supervizorica i trenerica na Institutu za suvremenu psihoanalizu u Los Angelesu (Institute of Contemporary Psychoanalysis). Zajedno s Richom Hycnerom napisala je knjigu The Healing Relationship in Gestalt Therapy: A Dialogic / Self Psychology Approach (1995)
  • Graham Barnes – utjecajni psihoterapeut iz područja kibernetike i transakcijske analize, učitelj, predavač i pisac s više od 40 publikacija u stručnih i znanstvenim časopisima, kao i knjige “Pravda, ljubav i mudrost. Povezivanje psihologije s kibernetikom drugog reda” te urednik “Transakcijske analize nakon Erica Bernea: učenja i prakse triju škola”
  • Jette Simon – direktorica Instituta za integrativnu terapiju za parove u Washingtonu i Centra za emocionalno fokusiranu terapiju u Kopenhageu te predavačica na sveučilištu Palo Alto
  • Reinhard Hauser – član upravnog odbora Instituta za procesni rad u Zürichu, Švicarskoj, sveučilišni profesor ZIST Akademije za psihoterapiju (Dr. Wolf Büntig), i učitelj psihoterapije u nekoliko zemalja (Švicarska, Njemačka, Italija, Hrvatska i Rusija).

Stručni medijski pokrovitelj je jedan od najvećih svjetskih časopisa za psihoterapiju, nagrađivani Psychotherapy Networker.

Trenutačno u Hrvatskoj, prema podacima SPUH-a, djeluje oko 500 psihoterapeuta koji su prošli edukacije prema standardima EAP-a, a oko 2000 ih se educira. Naši korisnici su pojedinci – odrasli i djeca, te obitelji, a zadatak psihoterapeuta je pružati pomoć u postizanju i očuvanju psihičkog zdravlja te povećanju kvalitete života.

Od 15.08. vrijede kasne/on site cijene registracija.

EAP – Regija* – 300€
Ne-EAP – Regija* – 330€
EAP – 350€
Ne-EAP – 400€
Prateća osoba – 60€

Jednodnevna predkongresna radionica – 150€
Dvodnevna predkongresna radionica – 190€

Paket1 – kongres+jednodnevna predkongresna – Regija* – 310€
Paket2 – kongres+dvodnevna predkongresna – Regija* – 350€
Paket1 – kongres+jednodnevna predkongresna – 370€
Paket2 – kongres+dvodnevna predkongresna – 410€

*Regija: Hrvatska, Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Cipar, Crna Gora, Grčka, Kosovo, Makedonija, Moldavija, Rumunjska, Slovenija, Srbija