IMAGO je psihoterapijski pristup usmjeren na rješavanje problema u međuljudskim odnosima. Osnovna ideja Imaga je da su naše potkrjepe i povrede, koje čine osnovu našeg karakternog sklopa  nastale u bliskom emocionalnom odnosu u djetinjstvu te da se jedino mogu rješavati u isto tako bliskom odraslom emocionalnom odnosu. Zato bliski odnosi kao ljubavni, prijateljski, mentorski ili psihoterapijski nose u sebi potencijal za izlječenje.

Edukacija je proces otkrivanja, transformacije i inspiracije.

Imago je jedinstveni trening koji je otvoren i za bračne partnere ne-terapeute.

Na taj način zajedno s najvažnijom osobom u vašem odraslom životu krećete na zanimljivo, izazovno i inspirativno putovanje. Oboje učite o odnosima direktno iz vašeg vlastitog odnosa, a novo i naučeno unosite u taj isti odnos, a također i u rad s budućim klijentima. Zajedničko putovanje je jedinstvena prilika za rast i razvoj svakog partnera posebno i odnosa u cjelini..

Krajnji cilj procesa s kojima ćete se upoznati tijekom edukacije je da vas osposobi kako bi  svojim klijentima prenijeli iskustvo i znanje o tome da je „konflikt pokušaj rasta i razvoja“ te da je za  unapređenje bilo kojeg odnosa potreban svjestan napor. Svjestan rad na odnosu podrazumijeva usvajanje saznanja o prirodi ljudskog odnosa i usvajanje novih tehnika komunikacije koje pomažu diferencijaciju, sklad i poštovanje. U Imagu je komunikacija izražena kroz Partnerski dijalog, a to je način na koji se stvara atmosfera sigurnosti, fokusiranost i uzajamnost. Dijalog omogućuje da se doživi, a zatim i prihvati vrijednost drugačijeg iskustva a tako i različite stvarnosti. Kroz dijalog se potvrđuje specifičnost svoje egzistencije u odnosu na drugog i drugačijeg, a istovremenu jača osjećaj međusobne povezanosti.  Dijalog pomaže da izađemo iz šture premise da se svi moraju složiti s nama te da prihvatimo da postoje različiti svjetovi koji imaju podjednaku vrijednost. Tolerancija na napetost koju donose dijaloški procesi,  preduvjet je za rast i razvoj istinskog SELFA.

Imago terapija je SUBSPECIJALIZACIJA.                                                                                              

Trening je otvoren za:

  1. Diplomirane terapeute ili terapeute pri kraju treninga, i njihove partnere.
  2. Terapeute koji su prošli I. razinu treninga, obavezan vikend  s partnerom na radionici “Kako dobiti ljubav koju želite”

Prva razina treninga  – Vikend s partnerom   20 – 22. travanj 2018

Druga razina treninga  – 8 modula po 2,5 dana. Partneri su dobrodošli. POČETAK – lipanj 2018

Treća razina  –  6 mjeseci supervizije

Četvrta razina  –  asistiranje na radionici za parove

Peta razina  – diplomski

Kotizacija za edukaciju (Hrvatska) je 10 000 kn, 3 000 kn za šest mjeseci supervizije i 750 kn za diplomski ispit s DVD-om

Partneri ne-terapeuti imaju 50% popusta.

Subspecijalizacija ima međunarodni certifikat

 

Centar Lj. Bastaić d.o.o.

Internacionalni edukator iz Imago terapije odnosa Dr Ljiljana Bastaić,

Ferde Livadića 21, 10000 Zagreb

Tel: 01 23 23 735

ljiljana.bastaic@gmail.com

www.ljiljanabastaic.com