IMAGO je psihoterapijski pristup usmjeren na rješavanje problema u međuljudskim odnosima. Osnovna ideja Imaga je da je naše iskustvo bliskog odnosa u djetinjstvu, ključno za naše formiranje. Ti rani procesi grade osnovu za formiranje obrambenih mehanizama koji se vidljivo odražavaju u našem ponašanju, pogotovo u bliskom emocionalnom odnosu u odrasloj dobi. U Imagu kažemo da “se ponašanja koja su formirana u bliskom odnosu mogu transformirati u isto tako bliskom odnosu“. Zato bliski odrasli partnerski odnos, ima potencijal za iscjeljenje, rast i razvoj oba partnera. Edukacija iz Imago terapije odnosa je proces otkrivanja, transformacije i inspiracije.

Imago je jedinstveni trening koji je otvoren i za bračne partnere ne-terapeute. Na taj način zajedno s najvažnijom osobom u vašem odraslom životu krećete na zanimljivo, izazovno i inspirativno putovanje. Oboje učite o odnosima direktno iz vašeg vlastitog odnosa, a novo i naučeno unosite u taj isti odnos, a također i u rad s budućim klijentima. Zajedničko putovanje je jedinstvena prilika za rast i razvoj svakog partnera posebno i odnosa u cjelini.. Krajnji cilj procesa s kojima ćete se upoznati tijekom edukacije je da vas osposobi kako bi svojim klijentima prenijeli iskustvo i znanje o tome da je „konflikt pokušaj rasta i razvoja“ te da je za unapređenje bilo kojeg odnosa potreban svjestan napor. Svjestan rad na odnosu podrazumijeva usvajanje saznanja o prirodi ljudskog odnosa i usvajanje novih tehnika komunikacije koje pomažu diferencijaciju, sklad i poštovanje. U Imagu je komunikacija izražena kroz Partnerski dijalog, a to je način na koji se stvara atmosfera sigurnosti, fokusiranost i uzajamnost. Dijalog omogućuje da se doživi, a zatim i prihvati vrijednost drugačijeg iskustva a tako i različite stvarnosti. Kroz dijalog se potvrđuje specifičnost svoje egzistencije u odnosu na drugog i drugačijeg, a istovremenu jača osjećaj međusobne povezanosti. Dijalog pomaže da izađemo iz šture premise da se svi moraju složiti s nama te da prihvatimo da postoje različiti svjetovi koji imaju podjednaku vrijednost. Tolerancija na napetost koju donose dijaloški procesi, preduvjet je za rast i razvoj istinskog SELFA.

Imago terapija je SUBSPECIJALIZACIJA.

Trening je otvoren za:

1. Diplomirane terapeute ili terapeute pri kraju treninga, i njihove partnere.

Prva razina treninga – Vikend s partnerom na radionici „Kako dobiti ljubav koju želiš“ 22 – 24. studeni 2019.

Druga razina treninga – 8 modula po 2,5 dana. Partneri su dobrodošli. Početak edukacije 2020.
Treća razina – 6 mjeseci supervizije
Četvrta razina – asistiranje na radionici za parove
Peta razina – diplomski

Kotizacija za edukaciju (Hrvatska) je 12 000 kn (podijeljeno u 8 dijelova), 3 600 kn za šest mjeseci supervizije (plativo u jednoj rati i 750 kn za diplomski ispit s DVD-om

Partneri ne-terapeuti imaju 50% popusta.

Subspecijalizacija ima međunarodni certifikat.

Centar Lj. Bastaić d.o.o.

Internacionalni edukator iz Imago terapije odnosa Dr Ljiljana Bastaić,

Ferde Livadića 21, 10000 Zagreb
Tel: 01 23 23 735
ljiljana.bastaic@gmail.com
www.ljiljanabastaic.com