Organizator i nositelj edukacije: Centar igw Zagreb – Gestalt Centar Zagreb u suradnji sa Institutom za Integrativnu Gestalt terapiju Wurzburg Deutchland.

Sistemski Gestalt Coaching
U ovom pristupu poslovnom coachingu objedinjen je koncept Gestalt terapije, savjetovanja i Gestalt organizacijskog konzaltinga, s naglaskom na sustav te metodologiju sistemskog konzaltinga i savjetovanja.

Na temelju navedenih osnova polaznici stječu informacije i znanje o:

• Poziciji i stavu coacha
  • Organizacijskom imidžu
  • Pragmatičnim, na akciju usmjerenim teorijama o pojedincima u institucionalnim grupama i u organizacijama.

Proces rada tijekom treninga biti će usmjeren na razvoj resursa i mogućnosti.

Uvjeti za pristup treningu :

• Osobe s najmanje dvogodišnjim iskustvom u savjetovanju i/ili na vodećim pozicijama;
  • HR stručnjaci;
  • Treneri, Konzultanti;
  • Terapeuti.

Predavanja će se odvijati na engleskom jeziku, tako da je jedan od preduvjeta dobro poznavanje engleskog jezika.

Način rada:
Teorijski dio treninga povezivati će se s praktičnim dijelom kroz vlastita iskustva sudionika, eksperimentalno učenje, vježbe i simulacije, te supervizijom problema/pitanja s kojima se sudionici susreću u svom radu. Rad u malim grupama – najviše 10 polaznika a minimalno 8 polaznika . Polaznici dobivaju sažetak svih sadržaja u pismenom obliku nakon svakog Modula. Tijekom pauza za polaznike su osigurani topli napitci, kesi i grickalice.

Sadržaj treninga:

I MODUL
Prvi dojmovi
Načela poslovnog coachinga i dodirne točke s ostalim oblicima savjetovanja
Stav i zadaća u poslovnom coachingu
Coaching u različitim organizacijskim okruženjima

II MODUL
Teorijski standardi: gestalt-terapeutski i sistemski pristup
Ugovor: Podjela zadataka, kontekst, dogovaranje ciljeva, ugovor s jednim ili više partnera
Temeljni koncept organizacijskog savjetovanja i organizacijskog razvoja kao temelj za poslovno savjetovanje.

III MODUL
Metode organizacijske procjene
Geštaltistički coaching proces i teorija promjene
Razine dijagnosticiranja

IV MODUL
Razvoj različitih perspektiva kao sredstva dijagnoze
Intervencijske tehnike
Kako se nositi s “teškim” coaching situacijama i klijentima
Evaluacija i završetak coaching procesa
Završetak treninga

Po završetku edukacije polaznicima će biti izdan IGW certifikat iz Coachinga.

Voditelj edukacije:
SABINE ENGELMANN svoje poslovno iskustvo stjecala je kao in-house trener i konzultant za Daimler-Chrysler. Od 1999. godine je freelance facilitator, konzultant i coach za neprofitne i profitne organizacije. Sabine je certificirani Gestalt psihoterapeut i coach, te posjeduje magisterij fakulteta za humanističke znanosti iz Munchena. Onaje bivši član uprave IGW-a u Njemačkoj te je bila član IGW-a deset godina. Sabine je certificirani gestalt psihoterapeuti ima praksu za tcoaching i superviziju u blizini Münchena, Njemačka.

Službena stranica Sabine Engelmann : www.se-coaching.de

Cijena edukacije:
Cijena edukacije iznosi: (14.000,00 kn + PDV) 17.500,00 kn
Edukaciju je moguće platiti odjednom ili u 4 obroka.
U slučaju plačanja u 4 obroka uplate je potrebno izvršiti najmanje 10 dana prije početka svakog modula.
Slanjem popunjene prijavnice sudionik/ica se obvezuje na plaćanje punog iznosa i sudjelovanje u sva četri modula. Izostanak sa modula ne isključuje izuzeće od plačanja cijene cijele edukacije.
Kako biste osigurali mjesto, molimo Vas da prilikom slanja prijavnice uplatite polog u iznosu od 1.000,00 kn na račun
Centara igw Zagreb – Gestalt Centra Zagreb u Privrednoj banci Zagreb: IBAN: HR49 2340 0091 1106 0016 8

Prijave:
Prijave se primaju na adresu e – pošte: [email protected]

Sve dodatne informacije možete dobiti na br. 091/ 111 4112

Mjesto održavanja: Zagreb
Datumi održavanja edukacije:
MODUL I Mar 10 – 12, 2017
MODUL II Jun  23 – 25, 2017
MODUL III Sep 15 – 17, 2017
MODUL IV Dec 01 – 03, 2017

Trening/edukacija će se održavati vikendom, s početkom u petak u 15.00h i završetkom u nedjelju u 14.30h u prostoru Centra IGW Zagreb.