IPD Centar poziva na upis edukacije i treninga za psihoterapeute Integralne tjelesne psihoterapije (ITP). ). IPD škola Integralne tjelesne psihoterapije je član Europske asocijacije za tjelesnu psihoterapiju (EABP) i po broju polaznika, učitelja i supervizora najveća je škola tjelesne psihoterapije u regiji.

Djelujemo već desetu godinu u Zagrebu, Splitu, Šibeniku, Rijeci, Beogradu, Ljubljani i Podgorici, a polaznici iz ostalih gradova i država mogu upisati online edukaciju u kombinaciji s ljetnim modulom uživo.

Integralna tjelesna psihoterapija integrira znanja i tehnike tjelesnih, biodinamskih i odnosnih psihoterapijskih pravaca i znanstvenih koncepata u jedinstvenu transdisciplinarnu sintezu koja pruža cjeloviti pristup u radu sa psihom, organizmom i neurološkim sustavom čovjeka kroz stvaran ljudski odnos.

Pogodnosti edukacije u IPD Centru su:

  • Radimo u malim grupama od dvadesetak polaznika s dva iskusna terapeuta i asistentom kako bismo se mogli posvetiti svakome od polaznika.
  • U većini gradova imamo svoj prostor uređen za potrebe našeg rada sa svom potrebnom opremom što daje za ovaj rad neophodan osjećaj sigurnosti.
  • Teorijski dio je odvojen od iskustvenog i sadrži preko 250 sati snimljenih i strukturiranih temeljnih video predavanja Tomislava Kuljiša s pripadajućim PDF-ovima dok interaktivna predavanja mogu biti i online čime si polaznici značajno štede vrijeme.
  • Edukaciju vodi iskusni tim naših, ali i poznatih europskih učitelja (Heiner Steckel i Olaf Trapp) kako bi studenti dobili širinu i upoznali različite pristupe.
  • Program je vikendima ili navečer da se ne trebaju uzimati slobodni dani i godišnji.
  • Korisničke stranice sadrže vlastiti softver i kalendar za potrebe evidencije sati, kontrolu kvalitete rada, praćenje napredovanja studenata, pristup videima i drugim materijalima.
  • Razrađen sustav mentoriranja studenata kao i organiziran sustav grupnih i individualnih supervizija s velikim timom supervizora.
  • Za one koji nemaju mogućnost edukacije u našim centrima postoji opcija online edukacije uz ljetni modul uživo.
  • Za slučaj izolacije ili Covid mjera, ili drugih razloga razvili smo Video Conferencing System u svim našim prostorima za sve koji ne bi bili u mogućnosti sudjelovati u radu uživo.

Edukacija iz ITP-a podrazumijeva:
1. Stupanj – temeljni dvomjesečni program Rani razvoj – utjecaj na život (RAR ili e-RAR) koji omogućava da suvremene spoznaje iz razvojne i kliničke psihologije, teorija privrženosti i regulacije afekta kao i interpersonalne neurobiologije upoznamo i kroz osobno iskustvo

2. Stupanj – četverogodišnji program Osobni razvoj (OR ili e-OR) u vidu iskustvene edukacije i rada na sebi + paralelni program Terapeutski practising od 3. godine

  1. Stupanj dvogodišnji Napredni terapeutski trening iz ITP-a.

U cilju bolje informiranosti o nama i ITP-u pogledajte na OVOJ STRANICI  predavanje ”Organizam (tijelo) u psihoterapiji” – predavač Tomislav Kuljiš (osnivač ITP-a i autor programa) kroz koje možete saznati više o mogućnostima upisa škole za psihoterapeute ITP-a, kao i mogućnostima rada na sebi po principima Integralne tjelesne psihoterapije.

Sve informacija o upisu škole ITP-a https://ipd-center.eu/programi/itp ili upitom na mail contact@ipd-center.eu ili na tel. +385 97 6327 637 (Marina),