Obavještavamo vas da Hrvatsko društvo za Emocionalno fokusiranu terapiju organizira početak novog edukacijskog ciklusa iz Emocionalno fokusirane terapije.

Početak edukacije, tzv. ˝Externship˝, u trajanju od 4 dana, održat će se u terminu od 27. do 30. travnja 2017.

Emocionalno fokusirana  terapija za parove se temelji na strukturiranom pristupu kojeg su 1980-ih razvili dr. Sue Johnson i Les Greenberg.

Ovaj pristup temeljen na teoriji privrženosti prepoznaje važnost ranih emocija za vlastito unutarnje iskustvo, ali i za stvaranje interakcijskih obrazaca u primarnom odnosu privrženosti. Na emocije se gleda kao na snažnu silu moguće promjene, a ne samo kao na manifestaciju poteškoća u odnosu.

Više o pristupu pročitajte na na http://www.psiholog-rebeka-bulat.hr/efterapija/ i na http://www.iceeft.com/

Edukacija za za psihoterapeute koji žele subspecijalizirati partnersku psihoterapiju, odnosno postati praktičari Emocionalno fokusirane terapije sastoji  se od:

• EFT Externship– Osnovnog seminara u  trajanju 28-30 sati tijekom 4 dana
  • Core Skills advanced Training– Naprednog stupnja edukacije u trajanju od 48 sati  tijekom ciklusa od 4 puta po 2 dana
  • Individualne supervizijeu trajanju od 8 sati (uživo ili putem Skypa)

Externship:

• predstavlja temeljni nivo edukacije u EFT-i i temelj edukacije za one koji žele postati certificirani EFT partnerski terapeuti.
  • podučava profesionalce iz područja mentalnog zdravlja osnovnim kliničkim vještinama nužnima za one koji žele postati efikasni partnerski terapeuti.
  • uključuje opservaciju rada s parovima u živo, prezentaciju teorije i kliničkih tehnika, vježbe za stjecanje vještina i diskusije o pojedinim slučajevima, kliničkim materijalima i temama.
  • sudionike uči kako vidjeti bračne probleme iz perspektive teorije privržnenosti, pomoći partnerima u reprocesiranju emocionalnih odgovora koji održavaju stresnu situaciju u braku, oblikovati ključnu novu interakciju i trenutke u kojima će se par povezati, te prevladavanje zastoja koji se javljaju tijekom terapije.

Opći ciljevi  Externshipa:

• sudionici će dobiti jasno razumijevanje temeljnih iskustvenih i sistemskih koncepata “emocionalno fokusiranog” pristupa terapiji parova,
  • sudionici će biti u mogućnosti konceptualizirati probleme unutar parova i poboljšanje odnosa na temelju teorije privrženosti i emocija,
  • sudionici će razviti vještine za pomoć partnerima u reprocesiranju emocionalnih odgovora koji održavaju bračne probleme,
  • sudionici će razviti vještine za pomoć partnerima da oblikuju nove obrasce interakcije i prilike za povezivanje,
  • sudionici će razviti vještine za prevladavanje terapijskog zastoja u radu s parovima.

Edukaciju certificiranu od strane ICEEFT-a vodi Kyriaki Polychroni:

• psihologinja, sistemski i obiteljski psihoterapeut i trener,
  • licencirani partnerski terapeut, supervizor i trener, certificirana od strane Internacionalnog centra za izvrsnost u Emocionalno fokusiranoj terapiji (ICEEFT – Kanada),
  • senior članica znanstvenog vijeća Atenskog instituta Anthropos u Grčkoj, prvog centra u kojem se prakticira obiteljska terapija u Europi,
  • jedna od osnivačica Europskog udruženja za obiteljsku terapiju (EFTA) i donedavno predsjednica istog,
  • podpredsjednica komore trening instituta europskog udruženja za obiteljsku terapiju (EFTA-TIC).

Sve zainteresirane za uključivanje u edukaciju molimo da najkasnije do 20.veljače 2017. pošalju svoju prijavu na [email protected]

Po prijavama, zainteresirani će dobiti dodatne detaljnije informacije o predstojećem seminaru.

Podijelite objavu
Prethodni članakTerapijske tehnike za škole i vrtiće
Sljedeći članakPočetak edukacije iz Gestalt psihoterapije u Rijeci