Ovo Valentinovo u Tjednu psihologije zaljubite se u Gestalt psihoterapijski pravac.
Jeste li čuli za Gestalt psihoterapiju? Gestalt psihoterapija gleda čovjeka kao odgovorno i socijalno biće koje ostvaruje svoje potencijale kroz cjeloživotni rast i proces integracije svojih iskustava. Bit Gestalt terapije je proces proširivanja svjesnosti kroz kontakt sa sobom i drugima u odnosu klijenta i psihoterapeuta. Gestalt psihoterapija odnosi se na uzbuđenje i životnost, svjesnost izbora koju svaki pojedinac ima u kreiranju vlastita življenja, a primjenjiva je u različitim okolnostima.
U sklopu 15. Tjedna psihologije u Hrvatskoj (14.2.-20.2.) Klinika za psihijatriju Vrapče, portal Nepopularna psihologija i Odjel za psihologiju Sveučilišta u Zadru zainteresiranim će se sudionicima nastojati približiti rad Gestalt psihoterapeuta u praksi. Svoje iskustvo, poglede i promišljanja će iz pozicije Gestalt psihoterapeuta podijeliti dr. sc. Irena Bezić, izv. prof. dr. sc. Marina Nekić, dr. sc. Velimir Dugandžić i Mihael Kozina, dipl. prof. psih. Neke od tema kojih ćemo se dotaknuti su: Gestalt i ljudski razvoj, Gestalt dijagnostika, Istraživanja u Gestalt psihoterapiji te Gestalt u kontekstu rada sa specifičnim skupinama. Moderatori online okruglog stola su Iva Žegura, mr. spec. klin. psih. i Krešimir Prijatelj, mag. psych.
Online okrugli stol možete pratiti uživo na Facebook stranici Nepopularne psihologije na Valentinovo 14.2. s početkom u 15:00 sati.
Više informacija će biti dostupno uskoro na Facebook događaju i stranici Nepopularne psihologije.
DETALJNIJE O SKUPU:
Oblik skupa: Okrugli stol
Naziv skupa: “Sve što ste željeli znati o Gestalt psihoterapiji, a niste se usudili pitati”
Mjesto održavanja: Online, preko Facebook live opcije
Vrijeme održavanja: 14.2.2022. u 15:00 sati
Predviđeno trajanje: 90 minuta
Organizatori: Klinika za psihijatriju Vrapče, portal Nepopularna psihologija i Odjel za psihologiju Sveučilišta u Zadru
Aktivni sudionici:
– dr. sc. Irena Bezić, klinička psihologinja
– izv. prof. dr. sc. Marina Nekić
– dr. sc. Velimir Dugandžić
– Mihael Kozina, dipl. prof. psih.
SVE DODATNE INFORMACIJE O OKRUGLOM STOLU POTRAŽITE NA WEB STRANICI: https://nepopularna.org/ovog-valentinova-zaljubite-se-u-gestalt-psihoterapijski-pravac/