EMDR – Eye Movement Desenzitization and Reprocessing je metoda koju je razvila Francine Shapiro 1991 kao terapijsku metodu za rad sa psihološkim opterećenjima i traumama. U području posttraumatskih opterećenja EMDR je danas spada u metode za koje postoji najveći broj istraživanja u pogledu učinkovitosti na različitim populacijama i mnogi je smatraju jednom od najefikasnijih metoda za liječenje poremećaja iz tih područja.

EMDR edukacija je prvenstveno namjenjena psihoterapeutima, ev. i psiholozima, coachevima i sl., koji imaju dovoljno iskustva u direktnom radu s klijentima (utvrduje se na osnovi individualnog razgovora). EMDR nije zasebna cjelovita metoda vec specificna tehnika koja se moze provoditi u okviru sireg psihoterapijskog ili/i ponekad savjetodavnog (coaching) pristupa. Prvi stupanj traje dva dana i na njemu se nauce i vjezbaju osnove EMDR-a u dovoljnoj mjeri da se moze primjenjivati u radu s klijentima, drugi i treci stupanj prosiruju/produbljuju znanje i vjestine dodatnim protokolima, specificnim aspektima rada s pojedinim skupinama klijenata. Nemam odredeni razmak izmedu prvog i drugog stupnja, ovisno o mogucnostima organizacije, interesu i sl.

ORGANIZATOR: Hrvatsko-austrijski trening centar za NLPt

VRIJEME I MJESTO ODRŽAVANJA: 30.11. 2013 (subota) – 10 – 19

                                                                  01.12.2013 (nedjelja) – 9.30 – 16

 HATC-NLPt, Rusanova 10, Zagreb (blizina Kvaternikovog trga)

VODITELJ: Mag Peter Schuetz, M Sc, psihoterapeut, trener, www.emdr.at

CIJENA: Uz uplatu od 30 Eura, protuvrijednost u kunama, do 15.11. – 230 Eura (preostali iznos može se uplatiti neposredno prije radionice). Za prijave i uplate nakon 15.09. – 270 Eura

PRIJAVA: Najkasnije do 12.11.2013.

BROJ SUDIONIKA/ICA: maksimalno 18

KONTAKT: Melita Reiner, voditeljica HATC-NLPt: 091 2303066, E-mail: melita@nlpt.hr

NAPOMENA:

Napomenula bih da je Peter Schuetz prije dosta vremena zbog teorijskih razmimoilazenja u misljenju napustion Europsku asocijaciju za EMDR i osnovao vlastitu u Austriji, www.emdr.at,tako da su nasi certifikati priznati u tim okvirima, a u okvirima Europske asocijacije www.emdr.europe nisu.

Ova informacija za prakticnu primjenu nije relevantna jer je sluzbeno svaki certifikat jednako validan.