Popunjava se nova grupa polaznika EMDR Level A edukacije. Molimo vas za pravovremenu prijavu, jer je broj sudionika edukacijske grupe ograničen.

EMDR – Eye Movement Desenzitization and Reprocessing – je metoda koju je razvila Francine Shapiro 1991. godine kao terapijsku metodu za rad s psihološkim opterećenjima i traumama. U području posttraumatskih opterećenja EMDR se danas ubraja u metode za koje postoji najveći broj istraživanja u pogledu učinkovitosti na različitim populacijama, i dokazano je jedna od potvrđeno najefikasnijih metoda za tretman i liječenje poremećaja iz tih područja. Internacionalno društvo za istraživanja traumatskog stresa navodi upravo EMDR kao visoko učinkovit tretman za PTSP; US Department of Defense/Department of Veteran Affairs Practice Guidelines označili su EMDR najvišom kategorijom efikasnosti, također i American Psychiatric Practice Guideline. Godine 2013. Svjetska zdravstvena organizacija preporučila je EMDR kao naprednu terapijsku metodu za rad s djecom, adolescentima i odraslima.

EMDR terapija usmjerena je na procesiranje informacija s ciljem mijenjanja opterećujućih unutarnjih reprezentacija (uključivo kognitivne, emocionalne i tjelesne komponente). Za vrijeme EMDR-a klijent usmjerava pažnju na prošla i sadašnja iskustva, istovremeno se fokusirajući na vanjske podražaje (pokreti očiju, taktilni ili auditivni podražaji).

Hrvatsko-austrijski trening centar za NLP/NLPt u suradnji s Austrijskim EMDR Institutom organizira i stručnu certificiranu EMDR edukaciju (Level A, Level B i Level C) te EMDR superviziju. Edukacija je na engleskom jeziku, uz osigurano simultano prevođenje. Voditelj edukacije je mag. Peter Schuetz, zdravstveni i gospodarstveni psiholog, učitelj psihoterapije (DG), psihoterapeut (ECP), supervizor i trener pri ŐAGG, edukator EMDR-a – EMDR-Institut Österreich, Institut für Traumatherapie.

Održavanje slijedećeg EMDR seminara prvog stupnja – Level A – je 12. i 13. siječnja 2019. godine (subota i nedjelja) u Zagrebu.

Molimo vas za pravovremenu prijavu, jer je broj sudionika edukacijske grupe ograničen. Prijava treba sadržavati: ime i prezime, kontakt podatke, zvanje, stupanj i područje formalne edukacije, stupanj i vrsta dodatne psihoterapijske edukacije, dosadašnja iskustva u savjetodavnom i psihoterapijskom radu. Prijave se dostavljaju pismeno na  info@nlpt.hr.

Cijena iznosi 230 Eura, protuvrijednost u kunama, uz uplatu akontacije od 30 Eura (protuvrijednost u kunama) na žiro-račun HATC NLPtc Centra, www.nlpt.hr, najkasnije do 20. prosinca 2018. Cijena za prijave iza 20. prosinca iznosi 270 Eura, a predračun prema kojem možete platiti akontaciju poslat ćemo mailom po vašoj prijavi.

Dodatne informacije: www.nlpt.hr/emdr.htm, +385/ 91/ 2303066, info@nlpt.hr.

Kontakt-osoba: Melita Reiner, mr.spec., voditeljica Hrvatsko-austrijskog trening centra za NLPt.