EMDR – Eye Movement Desenzitization and Reprocessing je metoda koju je razvila Francine Shapiro 1991 kao terapijsku metodu za rad sa psihološkim opterećenjima i traumama. U području posttraumatskih opterećenja EMDR je danas spada u metode za koje postoji najveći broj istraživanja u pogledu učinkovitosti na različitim populacijama i mnogi je smatraju jednom od najefikasnijih metoda za liječenje poremećaja iz tih područja.

EMDR edukacija je prvenstveno namjenjena psihoterapeutima, ev. i psiholozima, coachevima i sl., koji imaju dovoljno iskustva u direktnom radu s klijentima (utvrduje se na osnovi individualnog razgovora). EMDR nije zasebna cjelovita metoda vec specificna tehnika koja se moze provoditi u okviru sireg psihoterapijskog ili/i ponekad savjetodavnog (coaching) pristupa. Prvi stupanj traje dva dana i na njemu se nauce i vjezbaju osnove EMDR-a u dovoljnoj mjeri da se moze primjenjivati u radu s klijentima, drugi i treci stupanj prosiruju/produbljuju znanje i vjestine dodatnim protokolima, specificnim aspektima rada s pojedinim skupinama klijenata. Nemam odredeni razmak izmedu prvog i drugog stupnja, ovisno o mogucnostima organizacije, interesu i sl.

ORGANIZATOR: Hrvatsko-austrijski trening centar za NLPt, www.nlpt.hr

VRIJEME I MJESTO ODRŽAVANJA: 06.10. 2013 (nedjelja) – 17 – 21.30

07.10.2013 (ponedjeljak) – 9.30 – 17

HATC-NLPt, Rusanova 10, Zagreb (blizina Kvaternikovog trga)