Naslovnica HDSP Uvodna iskustvena radionica iz sistemske obiteljske psihoterapije

Uvodna iskustvena radionica iz sistemske obiteljske psihoterapije

3308

Asocijacija sistemskih terapeuta (AST)  i Hrvatsko društvo za sistemske psihoterapije (HDSP) u suradnji s Klinikom za psihijatriju, KBC “Sestre milosrdnice“,pozivaju sve zainteresirane na uvodnu iskustvenu radionicu iz sistemske obiteljske psihoterapije koja će se održati u petak  25.11.2016. godine u trajanju 13-19 h ,u velikoj predavaonici (2.kat) Klinike za psihijatriju, KBC „Sestre milosrdnice“.

Svrha radionice je upoznavanje s teorijskim konceptima i metodama rada u programu edukacije iz područja sistemske obiteljske psihoterapije koja će započeti u prvom kvartalu 2017. godine. Također, ovo je prilika da upoznate voditelje edukacije, ali i oni Vas kao potencijalne buduće polaznike. Dobrodošli su svi zainteresirani, bilo da ste na početku upoznavanja s psihoterapijskim školama ili ste već educirani psihoterapeuti koji se bave savjetodavnim i psihoterapijskim radom. Sudjelovanje u iskustvenoj  radionici ne obavezuje sudionike da se uključe u daljnju edukaciju.

Program edukacije se održava u skladu sa standardima Europskog udruženja za psihoterapiju (European Association for Psychotherapy – EAP) i Europskog udruženja za obiteljsku terapiju ( European Family Therapy Association – EFTA – Training Institute Chamber). Program traje četiri godine i obuhvaća teorijski, praktični, supervizijski i osobni rad u individualnom i grupnom kontekstu te naposljetku stjecanje vještina i znanja iz sistemske obiteljske psihoterapije potrebnih za psihoterapijski rad i stjecanje nacionalnog i europskog certifikata.

Asocijacija sistemskih terapeuta (AST) je europski akreditiran trening institut i edukativni centar iz Beograda koji je osnovan 2005. godine, a okuplja grupu educiranih i međunarodno certificiranih psihoterapeuta te trenerski tim koji provodi edukaciju iz područja sistemske obiteljske psihoterapije dugi niz godina. Članica je krovnih europskih psihoterapijskih udruženja.

Hrvatsko društvo za sistemske psihoterapije (HDSP) je relativno mlado udruženje iz Zagreba koje za sada okuplja prvu generaciju sistemskih obiteljskih psihoterapeuta, a punopravni je član Saveza psihoterapijskih udruga Hrvatske (SPUH) i Europskog udruženja za obiteljsku terapiju (EFTA).

Glavna voditeljica edukativnog programa je Prof.dr.sc. Nevena Čalovska –Hercog, neuropsihijatar, obiteljski psihoterapeut, generalna tajnica Europskog udruženja za obiteljsku terapiju (EFTA), komore trening instituta (EFTA-TIC) i generalna tajnica Saveza društva psihoterapeuta Srbije. Ostali edukatori i ko-edukatori su sistemski obiteljski psihoterapeuti s nacionalnim i europskim certifikatom. Također, po pozivu voditeljice programa, sudjelovati će i ostali međunarodni stručnjaci.

Program edukacije je namijenjen osobama sa završenim diplomskim ili magistarskim studijem društvenih i humanističkih znanosti, a prvenstveno stručnjacima multidisciplinarnih timova – psiholozima, socijalnim radnicima, socijalnim pedagozima, liječnicima i medicinskim sestrama.

Veselimo se susretu s Vama!

Datum i vrijeme održavanja : petak 25.11.2016. godine, trajanje 13h – 19h.

Mjesto održavanja : Klinika za psihijatriju, KBC „Sestre milosrdnice“, Vinogradska cesta 29, Zagreb, velika predavaonica (2.kat)

Prijavu sudjelovanja molimo Vas pošaljite najkasnije do 20. studenog 2016. godine na mail [email protected]. Prijava treba sadržavati sljedeće podatke: ime i prezime, OIB, zanimanje, ustanova, zaposlenja, prijašnje psihoterapijske edukacije, Vaš kontakt.

Broj mjesta na radionici je ograničen, a mjesta će se popunjavati po redu prijave.

Po završetku radionice sudionici će dobiti potvrdnicu o sudjelovanju.

Cijena kotizacije za iskustvenu radionicu: 400 kn (PDV uključen).

Uplatu je potrebno izvršiti na račun HDSP-a sa sljedećim podacima:

Platitelj: Ime i prezime

Primatelj: HDSP, Vinogradska c. 29, Zagreb

IBAN primatelja: HR9624020061100749644

Model: HR 00

Poziv na broj: Vaš OIB

Svrha uplate –iskustvena radionica HDSP 25.11.2016.

Za sve dodatne informacije možete nam se obratiti na mail: [email protected] 

Više informacija o udrugama i programu edukacije možete pronaći na web stranicama:

https://www.savez-spuh.hr/udruge/hrvatsko-drustvo-za-sistemske-psihoterapije/  i  www.ast.org.rs