Edukacija iz osnovnih znanja o seksualnosti, seksualnog savjetovanja i iz seksualne terapije

1459

Hrvatsko društvo za seksualnu terapiju, član Europske seksološke federacije, organizira edukaciju iz osnovnih znanja o seksualnosti, seksualnog savjetovanja i iz seksualne terapije.

Edukacijski program traje dvije godine, a održava se jednom mjesečno (vikendom, od petka do nedjelje).

1. Uvjeti za upis u edukaciju iz osnovnih znanja o seksualnosti
    • Osobe sa završenim diplomskim ili dodiplomskim studijem
    • Najmanje 26 godina starosti
    • Osobe koje su prihvaćaju načela iznesena u Deklaraciji o seksualnim pravima Svjetskog udruženja za seksualno zdravlje (WAS) koju možete naći na www.hdst.hr
    • Dobro poznavanje engleskog jezika; pojedina predavanja, radionice i dio literature bit će na engleskom jeziku
  2. Uvjeti za upis u edukaciju za savjetovatelje/ice iz područja seksualnog zdravlja su:
    • Psiholozi, socijalni radnici, socijalni pedagozi, socijalni rehabilitatori, liječnici, više/visoke medicinske sestre i tehničari ili
    • osobe sa završenim diplomskim ili dodiplomskim studijem, a koje imaju završene dvije godine neke psihoterapijske ili savjetodavne škole koja je članica SPUH-a ili Europske federacije psihoterapijskih udruga b., c. i d. kao pod 1.
  1. Uvjeti za upis u edukaciju za seksualne terapeutkinje/e su:
    • Sve kao pod 2.

Kandidati trebaju dostaviti

1. Dokumente iz kojih je razvidno da ispunjavaju kriterije
  2. Životopis
  3. Motivacijsko pismo

Edukacija se odvija tijekom dvije godine, 10 puta godišnje (edukacija se ne održava tijekom srpnja i kolovoza). Edukacija iz osnovnih znanja o seksualnosti provodit će se u jednom danu tijekom edukacijskog vikenda (subotom), edukacija za savjetnike/ice će biti dva dana (subota i nedjelja), a za seksualne terapeute tri dana (petak do nedjelja). Cijena vikenda iznosi 600 kn za osnovnu edukaciju, 900 kn za savjetnike i 1100 kn za seksualne terapeute. U cijenu edukacije nisu uključene individualne supervizije, koje će kandidati dogovarati sami, sa odabranim supervizorima s popisa supervizora.

Prijave se primaju do 15. srpnja 2019. na mail [email protected]