Predavači S-Z

Training NLPt in Croatia, Romania,Poland, Russia and Austria

Cooperative researcher for psychotherapy

University Education 1970 – 2005

Social Science & Psychology Vienna (Mag.)
Preclinical college Vienna (cand.med.),
Health mgmt Budapest (M.Sc.)

Training education 1977 – 2003

Coaching, psychodrama, Mediation
group dynamic & group psychotherapy, supervision (ÖAGG NLP/NLPt ),
EMDR – psychotraumatology

Qualifications & Functions

Grouptrainer & Supervisor ÖAGG
Health psychologist and teaching psychotherapist ÖAGG/ NLPt
Senior coach & supervisor BÖP, EuCF
EMDR Trainer
State certified consultant CMC & coach
Labour law court judge, 1997-2002
Certified civil law mediator 2004
Secretary general EA NLPt
President ATC NLP& NLPt

Ilinka Serdarević

Ilinka Serdarević, doktor medicine, rođ. 1960, udana, majka dvoje djece. 1990. uključuje se u rad Škole za kibernetiku psihoterapije. 1997. završila drugi stupanj, praktičar kibernetike psihoterapije i od 2008. učitelj kibernetike psihoterapije-sistemski pristup. Od 2011. posjeduje Europski psihoterapijski certifikat (ECP). Educirala se u grupnoj, analitički orijentiranoj psihoterapiji, psihoterapiji dječje i adolescente dobi kod prof. Nikolića i dr. Vidović i stekla zvanje konzultanta za mentalno zdravlje djece i mladih. Radila na mnogim projektima Društva za kibernetiku psihoterapije koji se odnose na razvoj demokratičnosti i nenasilnom rješavanju sukoba kod srednjoškolskih učenika. Na nekim od tih projekata radi i danas. Čitav profesionalni život vezan je za rad u neprofitnom sektoru, na projektima psiho-socijalne pomoći prognanicima i izbjeglicama koje su financirali IFRC i UNHCR. Od 1998. taj rad je nastavljen preko Udruge Terra. Od 2000. godine kao predsjednica udruge Terra, zajedno s kolegama razvija program “Program smanjenja zdravstvenih i socijalnih posljedica uzimanja droga”. Do danas radi u udruzi Terra kao profesionalac i stručnjak za savjetovanje i terapiju ovisnika o psihoaktivnim tvarima i na prevenciji razvoja ovisničkog sindroma kod mladih.

Jasmina Sočković

Jasmina Sočković je profesor psihologije sa završene 4 godine postdiplomske edukacije iz geštalt terapije (Institute für Integrative Gestalttherapie Würzburg – IGW) te nizom srodnih obrazovnih programa iz područja integrativne tjelesne relacione psihoterapije, art terapije, process worka (procesno-orijentirane psihoterapije), holističkog plesa i pedagogije pokreta itd.

Vlasnica je savjetničke tvrtke Pilgrim d.o.o. i donedavno direktorica poznate konzultanske kuće Selectio te voditeljica najvećeg regionalnog HR (Human Resources) projekta Certifikat Poslodavac Partner. Posjeduje višegodišnje iskustvo u području poslovnog savjetovanja, upravljanja ljudskim resursima i obrazovanja odraslih (soft skills).

Iskustvo je stekla na rukovodećim mjestima u privatnom i javnom sektoru (Deloitte, Grad Zadar), te kao savjetnik, istraživač i voditelj edukacijskih programa (Laboratorij socijalne psihologije-LASO). Čest je predavač na konferencijama i seminarima s temama iz područja upravljanja ljudskim resursima, vodstva i socijalne psihologije. Uz poslovno savjetovanje tvrtki, bavi se i individualnim radom s klijentima (psihoterapija) te business coachingom.

Web: www.pilgrim.hr

Aleksandra Stevanović

Rođena sam 13.01.1977. godine u Puli. Studij psihologije na Filozofskom fakultetu u Rijeci završila sam 2003.godine. Iste godine zapošljavam se u Referentnom centru za psihotraumu Rijeka. Usporedno s poslovima kliničkog psihologa, od 2008. g. sam asistent na Katedri za psihijatriju i psihološku medicinu na Medicinskom fakultet u Rijeci. Školske godine 2004/05 upisujem poslijediplomski specijalistički studij iz kliničke psihologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 2005. godine sam edukant iz Gestalt psihoterapije u Zagrebu. Doktorski studij Biomedicine na medicinskom fakultetu u Rijeci sam upisala 2009. godine.
Uže područje mog interesa rada je trauma i psihoterapija.

Dubravka Stijačić

prof. defektolog (socijalni pedagog), psihoterapeut PRT, ECP

Edukacijsko-rehabilitacijski Fakultet, smjer poremećaji u ponašanju.

Indiana University (SAD) šestnajest tjedni program «Council of International programs» seminari iz mentalnog zdravlja, alkoholizma, brige o starijim osobama.

Edukacija iz realitetne terapije –psihoterapijski modul, PRT. Edukacija za Instruktora (edukatora) i supervizora iz Realitetne terapije. Europska diploma iz psihoterapije (ECP).

Zaposlena u Klinici za psihijatriju Vrapče od 1984., od 1994 kao voditeljica Centra za resocijalizaciju. Centar za resocijalizaciju organizira i provodi rehabilitaciju i resocijalizaciju za sve bolničke pacijente. U Centru rade stručnjaci različitih profila. Pored organizacijskih poslova vodi i grupnu i individualnu psihoterapiju sa različitim dijagnostičkim kategorijama, te treninge socijalnih vještina. Provodim edukaciju iz realitetne terapije. Edukatorica i supervizorica sam; William Glasser Instituta (LA, SAD) , Instituta za Realitetnu terapiju Slovenije i Hrvatske udruge za Realitetnu terapiju. Edukaciju provodim u Hrvatskoj i u državama bivše Jugoslavije od 1990g.

Zora Subotić

Nakon što je zalutala na studij psihologije, sad već polovicu života intenzivno boravi i istražuje po raznim stručno-znanstvenim područjima neograničenog psihološkog prostora, nastojeći zadržati svježinu početničkog uma. Na putu razvoja, spoznaje, zastoja i nedoumica nanizala je 17 godina kliničkog iskustva kao neuropsiholog u KBC Rebro, stručna usavršavnja iz neuroznanosti u Bostonu na Harvardu i VA Hospital, u Portlandu, Insbrucku itd, te preko 25 god.kontinuiranog učenja i razvoja u okviru različitih psihoterapijskih škola i i instituta. Imala privilegiju susreta i rada s izuzetnim i inspirativnim učiteljima od kojih je učila mudrost a relativizirala „znanje“ ; kroz gestalt psihoterapiju i art terapiju u IGW Wurzburg; biodinamski rad na tijelu londonske škole za biodinamiku; edukaciju iz traume u okviru University of Texas, Houston i i DPP, Zagreb, integrativno i inspirativno iskustvo iz procesne psihoterapije u Zurichu i Portlandu, te niz drugih. Licencirani je gestalt psihoterapeut i trener gestalt psihoterapije.

Uz stalni izazov kako podržati autentičnost i kreativnost kao glavne kriterije preostalog zdravlja u kulturi današnjice koja nameće materijalističke i otuđene standarde čak i psihoterapijskim školama; zadnjih 7 godina psihoterapeut u privatnoj praksi , a već niz godina trener IGW Instituta. Pisala u nekoliko stručnih priručnika i knjiga, a povremeno i oprezno promovira struku u medijima. Gostovala kao voditelj radionica i prenosila znanje izvan Hrvatske ( Berlin, Munchen, Portland). Posebno zainteresirana za rad na odnosima uključujući odnos um-tijelo, snovima, simptomima, svjesnosti i preuzimanju odgovornosti te poticanju zdravlja, slobode i autentičnosti. Slaže se s Polsterom da „Svaki ljudski život vrijedan je romana“.

Marko Škopac

Imam status psihodramskog koterapeuta, trenutno sam na zadnjoj petoj godini edukacije iz psihodrame , i paralelno sam i pod supervizijom iz psihodrame. Dopredsjednik sam Centra za psihodramu u Zagrebu od lipnja 2010.godine. Od dodatnih edukacija imam i edukaciju iz Forum teatra, jednogodisnju edukaciju iz transakcijske analize s polozenim ispitom TA 101 te tečaj iz osnova art-terapije i psychodramtic bodyworka.

Mob: 091 570 6784

Jasna Špoljarić

Rođena 17.09.59. u Osijeku gdje sam završila osnovnu školu i klasičnu gimnaziju. Diplomirala na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu 1982. Tijekom školovanja imala status vrhunskog sportaša (judo). Radim na zaštiti djece i obitelji u sustavu socijalne skrbi. Magistirala 1994 na Filozofskom fakultetu te stekla zvanje magistra specijaliste kliničke psihologije. U Hrvatskoj i inozemstvu pohađala edukacije iz realitetne, kognitivne i obiteljske terapije, traume, krizne intervencije te gestalt psihoterapije. Trenutno na drugoj godini edukacije iz psihoterapije kroz ples i pokret. Mentorica studentima psihologije i psiholozima vježbenicima. Bavim se psihoterapijom i edukacijom.

Vlasta Štalekar

Primarius Vlasta Štalekar, dr. med., rođena i živi u Zagrebu, psihijatar, psihoterapeut, grupni, obiteljski i bračni terapeut te edukator iz obiteljske i bračne terapije, u četverogodišnjem mandatu predsjednica Hrvatskog društva obiteljskih terapeut (HADOT).

Voditeljica Dnevne bolnice Klinike za psihijatriju KBC-a Zagreb, u multidisciplinarnom timu provodi grupnu dinamsku analitički orijentiranu psihoterapiju, individualnu, obiteljsku i bračnu terapiju, te razvija grupne kreativno-umjetničke radionice usmjerene ka razvoju art terapije.

Djelovanjem u Grupi Prostorija izražava se likovno i fotografski, istražuje utjecaj likovnog stvaralaštva na mentalni prostor i psihoterapijski proces o čemu su radovi izloženi na međunarodnim konferencijama u Dubrovniku (2008.) i Lisabonu (2009.). S grupom Prostorija izlagala je u otvorenim gradskim prostorima, organizirala izložbu radova pacijenata Dnevne bolnice pod nazivom „Prostorija za umjetnost i psihoterapiju“ u galeriji Modulor, Zagreb, 2011. Izlagala je na samostalnim i skupnim fotografskim izložbama.

U razdoblju od 1996/97. god. radila je kao konzultant WHO i vodila proces rekoncilijacije stručnjaka za mentalno zdravlje „Peace Diplomacy“ na području Istočne Slavonije pod upravom UN-a.
U okviru psihosocijalne rehabilitacije ranjenih branitelja Domovinskog rata provodila je liaison-suradnu psihijatriju u razdoblju 1991.-1997. god.

Ana-Marija Vidjak

Ana-Marija Vidjak je rođena 1974. godine u Zagrebu. Diplomirala je na ERF-u, odsjek socijalne pedagogije. Psihoterapijski smjer transakcijske analize (TA) upisuje tijekom studija, i napredni stupanj završava 2003. godine. Znanja matičnog fakulteta kao i TA koristi u višegodišnjem radu s djecom i maloljetnicima, obiteljskom savjetovanju, radionicama s nastavnicima osnovnih i srednjih škola te suportivnim radionicama s oboljelim osobama. 2003.godine postala je predsjednica Udruge transakcijske analize (UTA).
Od 2005.godine radi kao interni edukator u korporaciji financijskog sektora. Organizira i vodi edukacije za zaposlenike na području cijele RH. 2007.godine položila je ispit iz coaching programa. 2013. planira izaći na ispit s područja edukacijske TA.

Tom Warnecke

Tom Warnecke (ECP) is a Vice Chair of the UK Council for Psychotherapy (UKCP) and represents Britain on the Board of the European Association for Psychotherapy (EAP). He trained in Gestalt Therapy and subsequently in somatic and psychodynamic oriented psychotherapy and he maintains a psychotherapy practice in London. His publications include several book chapters and journal papers. He previously worked in community mental health services and he has facilitated psychotherapy seminars in Croatia since 2007.

Zrinka Rička Žauhar

dipl. psiholog-profesor, psihoterapeut

Rođena 1963.godine u Rijeci. Diplomirala je psihologiju 1987.god. u Rijeci pri Pedagoškom fakultetu. Do 1993.god. radila je u Domu zdravlja Rijeka. Od tada do danas radi u vlastitoj privatnoj psihološkoj praksi. Godine 1993. uključila se u rad Škole kibernetike psihoterapije, te u okviru škole postaje psihoterapeutkinja i učiteljica kibernetike psihoterapije. Od 2011. god. posjeduje Evropski certifikat za psihoterapiju (ECP). Dobitnica je priznanja ”Prijatelj pacijenata” Hrvatskog pokreta za promicanje prava pacijenata i društvenog priznanja “Marulić: Fiat Psychologia” koje HPD dodjeljuje za poseban doprinos primijenjenoj psihologiji. Godine 2011. završava specijalistički postdiplomski studij iz psihološkog savjetovanja pri Filozofskom fakultetu u Rijeci. Vanjski je stručni suradnik Filozofskog fakulteta Odsjeka za psihologiju u Rijeci.

Nada Žanko

učitelj i supervizor TA

Rođena sam u Zagrebu, 04.01.1949. godine, gdje sam završila gimnaziju i Filozofski fakultet. 1974. godine sam diplomirala psihologiju i sociologiju. 1987. godine magistrirala sam iz područja psihologije, u području učenja i pamćenja. Specijalizirala sam dva područja psihoterapijke prakse i komunikacije: 1990. godine diplomirala sam transakcijsku analizu u okviru međunarodne i europske organizacije za transakcijku analizu u Briselu. 1992. godine diplomirala sam kibernetiku psihoterapije pri Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. 1992. godine diplomirala sam za učitelja i supervizora psihoterapije u Štokholmu za edukaciju psihoterapeuta. 2010. diplomirala sam za supervizora za buduće supervizore u Pragu. 2011. diplomirala sam za učitelja za buduće učitelje u Bilbaou. Stručnjak sam za primjenjenu psihologiju koja se obično naziva upravljanje ljudskim potencijalima. Diplomirala sam za učitelja “razvoja osnovnih ljudskih vrijednosti”djece i odraslih u Cirihu pri međunarodnoj duhovnoj organizaciji služenja.