Specifičnosti istraživanja u psihoterapiji djece i adolescenata

Dina Koren, profesor socijalni pedagog (Edukacijsko – rehabilitacijski fakultet u Zagrebu), tajnica je i članica Hrvatske interdisciplinarne terapijske udruge za djecu i mladež i trenutni edukant dječje i adolescentne psihoterapije. Ujedno je licencirani praktičar Neuro – lingvističkog programiranja – NLP, te posjeduje znanje prvog stupnja autogenog treninga.

Zaposlena u Poliklinici Kocijan Hercigonja kao tajnica prof. Dubravke Kocijan Hercigonja i defektolog voditelj dječje grupne terapije.  Tijekom školovanja i rada bila je vanjski suradnik CZSS Trešnjevka kao voditelj odgojne mjere „Pojačana briga i nadzor“, voditeljica edukativno – interaktivnih radionica u osnovnim školama kao vanjski suradnik Udruge „Plavi telefon“. Aktivno je sudjelovala na II. hrvatskom kongresu studenata socijalnih pedagoga; «Horizont»,  s temom: «Ekstremno domoljublje kao izgovor za kriminalitet» te na II. hrvatskom kongresu socijalnih pedagoga, («Socijalni pedagozi u korak s vremenom», Opatija), s temom: «Izostanci s nastave – samoiskaz učenika» kao i na II. Europskom kongresu studenata socijalne pedagogije («Akcija», Zagreb), s temom: projekt «Škola bez bola».