Terapijske mogućnosti dnevnobolničkog programa (predavanje i diskusija)

Vlasta Štalekar

vlastaPrimarius Vlasta Štalekar, dr. med., rođena i živi u Zagrebu, psihijatar, psihoterapeut, grupni, obiteljski i bračni terapeut te edukator iz obiteljske i bračne terapije, u četverogodišnjem mandatu predsjednica Hrvatskog društva obiteljskih terapeut (HADOT).

Voditeljica Dnevne bolnice Klinike za psihijatriju KBC-a Zagreb, u multidisciplinarnom timu provodi grupnu dinamsku analitički orijentiranu psihoterapiju, individualnu, obiteljsku i bračnu terapiju, te razvija grupne kreativno-umjetničke radionice usmjerene ka razvoju art terapije.

Djelovanjem u Grupi Prostorija izražava se likovno i fotografski, istražuje utjecaj likovnog stvaralaštva na mentalni prostor i psihoterapijski proces o čemu su radovi izloženi na međunarodnim konferencijama u Dubrovniku (2008.) i Lisabonu (2009.). S grupom Prostorija izlagala je u otvorenim gradskim prostorima, organizirala izložbu radova pacijenata Dnevne bolnice pod nazivom „Prostorija za umjetnost i psihoterapiju“ u galeriji Modulor, Zagreb, 2011. Izlagala je na samostalnim i skupnim fotografskim izložbama.

U razdoblju od 1996/97. god. radila je kao konzultant WHO i vodila proces rekoncilijacije stručnjaka za mentalno zdravlje „Peace Diplomacy“ na području Istočne Slavonije pod upravom UN-a.
U okviru psihosocijalne rehabilitacije ranjenih branitelja Domovinskog rata provodila je liaison-suradnu psihijatriju u razdoblju 1991.-1997. god.

Moderator: Marko Štengl

Marko Štengl, socijalni pedagog po osnovnoj struci, radi u Obiteljskom centru Grada Zagreba. Bavi se savjetovanjem i terapijom i omogućava pojedincima, obiteljima i parovima da za sebe izgrade kvalitetniji život i odnose. Završio je prvi stupanj Kibernetike psihoterapije i diplomant je u edukciji iz Geštalta. Llicencirani je supervizor psihosocijalnog rada.