Važnost supervizije u radu psihoterapeuta (okrugli stol)

Zdravko Bokulić

Zbokulicdravko Bokulić je sociolog, psihoterapeut (ECP – European Certificate for Psychotherapy), lehr-terapeut i licencirani supervizor, educiran u integrativnoj i gestalt psihoterapiji  i integrativnoj superviziji ( Europaishe Akademie for Psychosociale Gesundheit, FPI Institut, Free Universitat Amsterdam/ 1987. do 1999.).
Jedan je od osnivača i od 1998. do 2004. predsjednik HDSOR-a (Hrvatskog društva za superviziju i organizacioni razvoj).
U posljednjih 25 godina vodio je mnoge edukacijske, samoiskustvene, psihoterapijske i socioterapijske grupe i seminare; individualni savjetodavni i psihoterapijski rad, superviziju u edukacijama, te individualne supervizije psihoterapijskog/savjetodavnog/socioterapijskog rada, i grupne i timske supervizije. Supervizor je i metasupervizor HDSOR-a

Prof.dr.sc. Dubravka Kocijan-Hercigonja

Prof.dr.sc. Dubravka Kocijan-Hercigonja neuropsihijatar i subspecijalista dječje i adolescentne psihijatrije i integrativni psihoterapeut. Osnivač Hrvatske Interdisciplinarne Terapijske Udruge za Djecu i Mlade, a predsjednik je i Europske Asocijacije za Dječju i Adolescentnu Psihoterapiju. Nakon 45 godina radnog staža umirovljena je, ali aktivno radi s djecom u vlastitoj Poliklinici Kocijan/Hercigonja. U Psihijatrijskoj bolnici Jankomir, gdje je radila do 1983., osnovala je odjel za autizam, zajedno s roditeljima Centar za autizam i osnovala školu na dječjem psihijatrijskom odjelu.

Tijekom rata bila je savjetnica Vlade RH i nositelj organizator psihosocijalnog programa pomoći žrtvama rata. Od 1991-1995 radila je u bolnici za dječje bolesti „Klaićeva“, i osnovala Centar za metalno zdravlje. U KB Dubrava, nakon 1995., bila je organizator  voditelj nacionalnog Centra za psihotraumu i  referalnog Centra za poremećaje uzrokovane stresom. Predavač je na Medicinskom fakultetu.

Organizirala edukaciju stručnjaka iz integrativne psihoterapije u UK te istu provodi u Hrvatskoj za što je na Prvom hrvatskom psihoterapijskom kongresu dobila naslov laureata.

prof. MARGARETA MESIĆ, klinički psiholog, psihoterapeut

mesicRADNO ISKUSTVO:

Od 1999. do 2008. na mjestu psihologa u Centru za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Zadar.

Od 2007. do danas direktorica Psihike d.o.o., centra za organizaciju edukacija iz geštalt terapije

Od 2008. do 2010. mjesto voditelja službe za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti, Zavod za javno zdravstvo Zadar

Od 2011. godine psiholog u službi za prevenciju, liječenje i mentalno zdravlje

OBRAZOVANJE:

1992. jezična gimnazija

1998. Filozofski fakultet u Zadru, smjer psihologija

2000. dvije godine edukacije iz kognitivno bihevioralne terapije

2008.diploma iz geštalt terapije ( Europski certifikat)

2008.diploma iz jednogodišnje edukacije za supervizora u terapiji

od 2008.do danas postdiplomant na studiju socijalnog rada, smjer supervizija u psihosocijalnom radu, Zagreb

od 2011. trener u bazičnom dijelu edukacije iz područja geštalt psihoterapije

od 2013. godine status kliničkog psihologa