Centar za terapiju kroz ples i pokret „Terpsichore“ organizira edukaciju za stručnjake “Tijelo i pokret u terapijskom, savjetodavnom i edukacijskom procesu” i najavljuje novi ciklus edukacije za psihoterapeuta/psihoterapeutkinju pokretom i plesom

ZNANJE TIJELA : 2. modul – ANALIZA POKRETA – POKRENEMO LI TIJELO, POKRENUT ĆEMO I EMOCIJE

Edukacija je namijenjena završenim psihoterapeutima ili polaznicima edukacije nekog od psihoterapijskog pravca koji žele dublje istražiti neverbalnu komunikaciju u terapijskom odnosu.

Stručnjacima društveno-humanističkog, edukacijskog ili zdravstvenog profila (psiholozi, pedagozi, socijalni pedagozi, rehabilitatori, učitelji, odgajatelji, socijalni radnici, medicinske sestre i dr.) koji u svom poslu obavljaju klinički, savjetodavni rad ili neki oblik terapijskog rada i potpore osobnog rasta i razvoja klijenta.

Umjetničkim profesijama, osobito onima koji rade s djecom i/ili odraslima u kreativnom procesu, a žele produbiti svoja znanja o utjecaju tijela i pokreta na odnose. Znanja i iskustva edukacije primjenjiva su i u svakodnevnom životu i odnosima. Pohađanje modula jedan je od uvjeta za sve koji su zainteresirani za uključivanje u edukaciju za psihoterapeuta/psihoterapeutkinju pokretom i plesom koja počinje u lipnju 2015.

Više o samoj edukaciji iz psihoterapije pokretom i plesom možete pročitati na linku :

Modul se može slušati i zasebno neovisno o tome jeste li pohađali prethodni 1. Modul.

SADRŽAJI 2. MODULA

U ovom modulu polaznici će istraživati kompleksnost neverbalne komunikacije kroz sistem analize pokreta prema Rudolfu Labanu i Irmgard Bartenieff. Polaznici će imati mogućnost osvijestiti svoje obrasce kretanja te načine na koje koriste svoje kretnje da bi se izrazili i kako njihovo izražavanje kroz pokret i tjelesna svjesnost utječu na odnose.

• tijelo i kvalitete pokreta
  • korištenje prostora
  • disanje i uzemljenje kao podrška u izražavanju
  • svijesnost o centru i težini tijela
  • usklađivanje s klijentom kroz tijelo i neverbalnu komunikaciju
  • razvojne faze pokreta i razvojni ritmovi

Voditeljica:

Susan Scarth, MCAT, Seniof RDMP, CMA SP
Od 2007. Susan predaje psihoterapiju pokretom i plesom (DMP) na Queen Margaret sveučilištu u Edinburghu. Bila je voditelj poslijediplomske edukacije iz DMP- a na Goldsmith sveučilištu u Londonu od 2004. do 2007. te koordinator na poslijediplomskom studiju na Laban centru od 1997. do 1999. Susan je završila i CMA (Analiza pokreta) na Laban/Bartenieff institutu za Studije pokreta (LIMS New York).

Njen klinički rad uključuje rad s odraslim osobama seksualno zlostavljanim u djetinjstvu, osobama s poteškoćama učenja i ponašanja pri Nacionalnom zdravstvenom centru UK te radi i s adolescentima iz autističkog i aspergerovog spektra.

2009./10. Susan završava trening iz Senzorimotoričke psihoterapije. Predavala je na MA-terapeutsku dječju njega pri Liverpool Hope sveučilištu, te je bila supervizor pri Bretton Hall, Leeds, poslijediplomskom studiju DMP-a. Od 2000. do 2005. sudjelovala je u treningu vještina DMP-a medicinskog osoblja Ukrajine. Učitelj je u poslijediplomskim edukacijama DMP-a u Latviji, Poljskoj, Hrvatskoj i UK.

S kolegama sustručnjacima vodi privatnu praksu Moving Forth u sklopu koje održava CPD radionice za stručnjake različitog profila iz područja analize pokreta, somatske psihoterapije i psihoterapije pokretom i plesom.
Njezin rad je istovremeno strukturiran i kreativan, te prije svega uzemljen i jednostavan u svojoj kompleksnosti.

VRIJEME ODRŽAVANJA
od 14. do 15. ožujka 2015.
Subota: od 9. 30 do 18. 00 sati (s pauzom za ručak od sat i pol)
Nedjelja: od 9. 30 sati do 13. 30 sati (s kraćim pauzama)

Cijena:
650, 00 kn po modulu

Ukoliko ste pohađali 1. modul, cijena je 1.200,00 kn za oba modula
Polaznici dobivaju potvrdu o 10 sati stručnog usavršavanja po modulu

MJESTO ODRŽAVANJA
Zagreb, Črnomerec (točna lokacija po prijavi)

Svaki modul vrednuje se kao uvodna radionica za edukaciju iz psihoterapije pokretom i plesom koja započinje u lipnju ove godine!

Modul može biti vrednovan od Hrvatske komore edukacijskih rehabilitatora, te Hrvatske psihološke komore ukoliko se jave stručnjaci navedenog profila.

Više o edukaciji na www.centar-terpsichore.hr

Satnica oba modula zadovoljava uvjet od 20 sati osnova analize pokrete prema Labanu i Bartenieff za upis na Laban/Bartenieff – movement studij koji se održava u Poljskoj i UK (Škotska).

Više o navedenoj edukaciji na:

REZERVACIJE I PRIJAVE ZA MODUL

Za prijavu uplatiti polog od 200, 00 kn i ispuniti prijavnicu u prilogu

Prijavnica za modul 2

NAJKASNIJE do 5. ožujka 2015, nakon toga prijave se neće zaprimati jer je broj polaznika ograničen
Važno: Polog od 200 kn neće se vraćati ukoliko otkažete vašu prijavu kasnije od tjedan dana prije radionice.

Prvi modul održan je u studenom 2014. Obzirom da većina polaznika dolazi i na drugi modul, ostalo je tek nekoliko mjesta, stoga požurite s prijavom ako ste zainteresirani.

PRIJAVE ZA EDUKACIJU
Za prijavu na edukaciju potrebno je ispuniti prijavnicu, te poslati na dolje navedene kontakte. Nakon prijave kontaktirat ćemo Vas vezano uz intervju koji obavljamo sa svim kandidatima za upis u edukaciju.

Prijavnica za edukaciju 2015

PODACI ZA UPLATU

Centar za TPP„Terpsichore“ (polog za radionicu), Majstora Radonje 14, 10000 Zagreb; OIB: 41056915167; Zagrebačka banka: br. r: 2360000-1102106604; IBAN:HR6523600001102106604

Veselimo se zajedničkom putovanju s Vama na otkrivanju mudrosti tijela.

Za sve dodatne informacije obratite se na slijedeće kontakte:
Vedrana Kurjan Manestar, pedagog-psihoterapeut
Centar za terapiju kroz ples i pokret „Terpsichore“,
Majstora Radonje 14, Zagreb
Mob: 098 960 96 16