Programsko-organizacijski odbor

[one_fourth]
[custom_frame_left]Adrijana Košćec
[/custom_frame_left]
[/one_fourth] [three_fourth_last]

Adrijana Košćec

Doc. dr. sc. Adrijana Košćec je psihologinja i Gestalt psihoterapeutkinja, zaposlena na Odjelu za psihologiju Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu. Od 2006. godine bavi se individualnim savjetovanjem i psihoterapijom odraslih pomažući ljudima da ostvare svoj identitet, zdravlje i ravnotežu u različitim aspektima života. Dugi niz godina radila je u Institutu za medicinska istraživanja i medicinu rada gdje se bavila istraživanjima bioloških ritmova, posebno ritma spavanje-budnost. Autorica je raznih stručnih i znanstvenih publikacija te dobitnica nekoliko domaćih i međunarodnih priznanja za svoj znanstveni rad. Također se bavi programima osobnog razvoja u poslovnom kontekstu, posebno programima upravljanja stresom vezanim uz rad. Članica je Hrvatske psihološke komore, Hrvatskog psihološkog društva, Društva Gestalt i integrativnih psihoterapeuta, Hrvatskog somnološkog društva-HLZ i Aikido društva Zagreb.

[divider_top]
[/three_fourth_last]

[one_fourth]
[custom_frame_left]
[/custom_frame_left]
[/one_fourth] [three_fourth_last]

Nataša Barolin Belić, gestalt psihoterapeutkinja i seksualna terapeutkinja

Nataša Barolin Belić je licencirana geštalt psihoterapeutkinja i seksualna terapeutkinja. Gestalt psihoterapiju je završila na IGW-u (Institutu za integrativnu gestaltpsihoterapiju u Würzburgu). Posjeduje Eurpski certifikat za psihoterapiju (ECP) i certifikat Europskog udruženja za Gestalt psihoterapiju EAGT.

Osnivačica je i voditeljica Centra Korak dalje gdje radi s pojedincima i parovima na ostvarivanju njihove osobne cjelovitosti, zdravlja, promjene – na kreiranju kvalitetnog života na svim razinama. Centar Korak dalje je jedno od rijetkih mjesta u Hrvatskoj u kojem pojedinci i parovi mogu dobiti edukaciju, podršku, savjetovanje i terapiju u području seksualnosti i seksualnog zdravlja. Redovna je kolumnistica u casopisu Sensa, povremeno piše i u drugim časopisima i novinama.

Tajnica je Hrvatskog društva za seksualnu terapiju. Aktivna je u Savezu psihoterapijskih udruga Hrvatske.

Web: www.barolinbelic.com
E-mail: info@barolinbelic.com
[divider_top]
[/three_fourth_last]
[one_fourth]
[custom_frame_left]bezic1-041110
[/custom_frame_left]
[/one_fourth] [three_fourth_last]

Irena Bezić

Dr.sc. Irena Bezić, gestalt psihoterapeut, klinički psiholog i supervizor. Od 1996 vodi gestalt edukaciju u suradnji sa IGW institutom iz Njemačke. Predstavnik Hrvatske u EAP. Dugogodišnje iskustvo individualne i grupne terapije, te terapije parova.

Supervizor i Lehrterapeut za edukante psihoterapije Supervizor za niz nevladinih organizacija kao i u sklopu Ministarstva prosvjete i socijalne zaustite. Specijalnost: rad sa onkološkim pacijentima i bračnim parovima.
[divider_top]
[/three_fourth_last]
[one_fourth]
[custom_frame_left]
[/custom_frame_left]
[/one_fourth] [three_fourth_last]

Ana Milčić Horvat

Ana Milčić Horvat voditeljica i osnivačica AHA Savjetovanja – centra za razvoj pojedinaca, grupa i organizacija. Završila je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i diplomirala gestalt psihoterapiju pri IGW- Insitiut fur Gestalttherapie Wurzburg. Dodatno se educirala u kognitivno-bihevioralnoj terapiji, sistemskoj obiteljskoj terapiji, a trenutno polazi edukaciju iz sistemskog gestalt coachinga. Karijeru je započela kao konzultantica za profesionalni razvoj i nastavila radeći kao voditeljica ljudskih potencijala. Već petu godinu vodi AHA Savjetovanje radeći kao terapeutkinja, coach i voditeljica edukativnih programa. Tijekom godina razvila je niz specijaliziranih edukativnih programa za osobni i profesionalni razvoj stučnjaka u pomagačkim i savjetodavnim profesijama. Članica je Upravnog odbora Društva gestalt i integrativnih terapeuta Hrvatske (DGIPH).

Web: www.aha-savjetovanje.hr
E-mail: ana@aha-savjetovanje.hr
[divider_top]
[/three_fourth_last]
[one_fourth]
[custom_frame_left]
[/custom_frame_left]
[/one_fourth] [three_fourth_last]

Vedran Korušić

Predsjednik  i jedan od osnivača Centra za psihodramu, stručne udruge osnovane s ciljem promicanja, razvitka i unapređenja psihodrame kao psihoterapijske i edukativne metode u Republici Hrvatskoj.

Završio je petogodišnju trajnu stručnu edukaciju za psihodramskog psihoterapeuta pri Institutu za psihodramu prema međunarodnom programu koji je akreditiran od strane EAP-a (European Association for Psychotherapy) i FEPTO-a (Federation of European Psychodrama Training Organisations).

Vodi grupnu i individualnu psihodramsku psihoterapiju, certificirani je play terapeut i voditelj dječje psihodrame. Organizirao je nekoliko međunarodnih psihoterapijskih radionica u Hrvatskoj. Vanjski suradnik Ministarstva pravosuđa na programu psihodramskih radionica u Odgojnom zavodu u Turopolju.

Trenutno završava četverogodišnju edukaciju za Integrativnog dječjeg psihoterapeuta pri Udruženju za dečiju integrativnu psihoterapiju, te četverogodišnju edukaciju iz Tjelesne psihodramske psihoterapije – Psychodramatic bodywork. Kontinuirano je u procesu psihoterapijske supervizije.

U slobodno vrijeme amaterski se bavi fotografijom i pisanjem. Tajnik je Fotografske udruge Creatus, izdavača internacionalnog fotografskog časopisa BLUR magazine.

 

Web: www.psihoterapija-psihodrama.com
E-mail: vedran.korusic@gmail.com

[divider_top]
[/three_fourth_last]

[one_fourth]
[custom_frame_left]
[/custom_frame_left]
[/one_fourth]
[three_fourth_last]

Jadran Morović, prim.dr.med., psihijatar – psihoterapeut

Medicinski fakultet završio 1978.g., specijalistički ispit iz psihijatrije položio 1983. godine. Od 1980-96.g. radio u Psihijatrijskoj bolnici Vrapče, u početku na poslovima odjelnog liječnika-specijaliste, a zadnjih sedam godina kao šef odjela. Edukaciju iz Gestalt psihoterapije pohađao u sklopu Wurtzburg Gestalt Insitituta u periodu 1989-94.g. Od 1996.g., do danas, radi u Psihijatrijskoj ordinaciji Doma zdravlja Zagreb – Centar, u sklopu vanbolničkog zbrinjavanja psihijatrijskih pacijenata, a od 2010.g. je Voditelj psihijatrijske službe DZZ-C. Europski certifikat za Psihoterapiju primio je 16.09.2002.g., u Beču.

Od 2002-2004.g. Predsjednik Društva geštalt i integrativnih terapeuta Hrvatske.

Od 2004.g. Predsjednik Hrvatskog saveza psihoterapijskih udruga.

  • Objavio više stručnih i znanstvenih radova,
  • stalni sudski vještak za psihijatriju od 1984.g.
  • desetak godina bio suradnik i supervizor programa ‘Vrijeme oporavka-pogled u budućnost’, žena operiranih od Ca dojke i rada volonterki toga programa,
  • više godina sudjeluje u istraživanjima odnosa Depresije i metabolizma metala,
  • djeluje kao jedan od voditelja edukacije iz Gestalt psihoterapije.

[divider_top]
[/three_fourth_last]
[one_fourth]
[custom_frame_left]
[/custom_frame_left]
[/one_fourth] [three_fourth_last]

Tamara Prevendar

Diplomirala sam psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu nakon čega sam dvije godine radila u ljudskim resursima nekoliko tvrtki. Unazad četiri godine radim na dvije umjetničke škole u Zagrebu kao stručna suradnica i nastavnica psihologije, a edukaciju iz gestalt psihoterapije pri Institutu za Integrativnu Gestalt Psihoterapiju upisujem 2010. u sklopu koje radim savjetovanje i psihoterapiju za djecu i odrasle u Samoboru i Zagrebu. Također sam kandidatkinja za doktorat iz psihoterapije na Sigmund Freud Sveučilištu u Beču te izrađujem disertaciju na temu razvoja psihoterapije u Hrvatskoj. Članica sam Hrvatskog psihološkog društva i Društva gestalt i integrativnih psihoterapeuta Hrvatske.

E-mail: tamara.prevendar@gmail.com
[divider_top]

[/three_fourth_last]
[one_fourth]
[custom_frame_left]
[/custom_frame_left]
[/one_fourth] [three_fourth_last]

Jasmina Sočković

Jasmina Sočković je profesor psihologije sa završene 4 godine postdiplomske edukacije iz geštalt terapije (Institute für Integrative Gestalttherapie Würzburg – IGW) te nizom srodnih obrazovnih programa iz područja integrativne tjelesne relacione psihoterapije, art terapije, process worka (procesno-orijentirane psihoterapije), holističkog plesa i pedagogije pokreta itd.

Vlasnica je savjetničke tvrtke Pilgrim d.o.o. i donedavno direktorica poznate konzultanske kuće Selectio te voditeljica najvećeg regionalnog HR (Human Resources) projekta Certifikat Poslodavac Partner. Posjeduje višegodišnje iskustvo u području poslovnog savjetovanja, upravljanja ljudskim resursima i obrazovanja odraslih (soft skills).

Iskustvo je stekla na rukovodećim mjestima u privatnom i javnom sektoru (Deloitte, Grad Zadar), te kao savjetnik, istraživač i voditelj edukacijskih programa (Laboratorij socijalne psihologije-LASO). Čest je predavač na konferencijama i seminarima s temama iz područja upravljanja ljudskim resursima, vodstva i socijalne psihologije. Uz poslovno savjetovanje tvrtki, bavi se i individualnim radom s klijentima (psihoterapija) te business coachingom.  U 2013. godini pokrenula je jednogodišnji Dream Movement Program (Rad na snovima kroz pokret) usmjeren na osobni razvoj.

Web: www.pilgrim.hr

[divider_top]
[/three_fourth_last]

[one_fourth]
[custom_frame_left]Dubravka Stijačić[/custom_frame_left]
[/one_fourth] [three_fourth_last]

Dubravka Stijačić, prof. defektolog socijalni pedagog, psihoterapeut PRT, ECP

Edukacijsko-rehabilitacijski Fakultet, smjer poremećaji u ponašanju.

Indiana University (SAD) šestnajest tjedni program «Council of International programs» seminari iz mentalnog zdravlja, alkoholizma, brige o starijim osobama.

Edukacija iz realitetne terapije –psihoterapijski modul, PRT. Edukacija za Instruktora (edukatora) i supervizora iz Realitetne terapije. Europska diploma iz psihoterapije (ECP).

Zaposlena u Klinici za psihijatriju Vrapče od 1984., od 1994 kao voditeljica Centra za resocijalizaciju. Centar za resocijalizaciju organizira i provodi rehabilitaciju i resocijalizaciju za sve bolničke pacijente. U Centru rade stručnjaci različitih profila. Pored organizacijskih poslova vodi i grupnu i individualnu psihoterapiju sa različitim dijagnostičkim kategorijama, te treninge socijalnih vještina. Provodim edukaciju iz realitetne terapije. Edukatorica i supervizorica sam; William Glasser Instituta (LA, SAD) , Instituta za Realitetnu terapiju Slovenije i Hrvatske udruge za Realitetnu terapiju. Edukaciju provodim u Hrvatskoj i u državama bivše Jugoslavije od 1990g.

[divider_top]
[/three_fourth_last]

[one_fourth]

[custom_frame_left]

[/custom_frame_left]

[/one_fourth] [three_fourth_last]

Marko Štengl

Marko Štengl, socijalni pedagog po osnovnoj struci, radi u Obiteljskom centru Grada Zagreba. Bavi se savjetovanjem i terapijom i omogućava pojedincima, obiteljima i parovima da za sebe izgrade kvalitetniji život i odnose. Završio je prvi stupanj Kibernetike psihoterapije i diplomant je u edukciji iz Geštalta. Licencirani je supervizor psihosocijalnog rada.

[divider_top]
[/three_fourth_last]

[one_fourth]
[custom_frame_left]

vidjak[/custom_frame_left]
[/one_fourth] [three_fourth_last]

Ana-Marija Vidjak

Ana-Marija Vidjak je rođena 1974. godine u Zagrebu. Diplomirala je na ERF-u, odsjek socijalne pedagogije. Psihoterapijski smjer transakcijske analize (TA) upisuje tijekom studija, i napredni stupanj završava 2003. godine. Znanja matičnog fakulteta kao i TA koristi u višegodišnjem radu s djecom i maloljetnicima, obiteljskom savjetovanju, radionicama s nastavnicima osnovnih i srednjih škola te suportivnim radionicama s oboljelim osobama. Od 2003.godine predsjednica je Udruge transakcijske analize (UTA).

2005.godine zapošljava se kao interni edukator u korporaciji financijskog sektora. Organizira i vodi soft-skills treninge za zaposlenike na području cijele RH. 2007.godine položila je ispit iz coaching programa, a iste godine je stekla i kvalifikaciju Praktičar TA (iz edukacijskog područja).  Polovicom 2013. pokreće privatnu firmu za edukacije i coaching Što ako ipak d.o.o. (www.sto-ako-ipak.hr)

[divider_top]
[/three_fourth_last]

[one_fourth]
[custom_frame_left]

Programsko organizacijski odbor Saveza psihoterapijskih udruga Hrvatske
[/custom_frame_left]
[/one_fourth] [three_fourth_last]

Jelena Vrsaljko

Jelena Vrsaljko završila je četverogodišnji studij transakcijske analize 2006. Godine. Iste godine na  Neuroenergetics – Internacionalnom institutu za Humanističku neurolingvisitčku psihologiju u Lancasteru  certificirana je za trenera neurolingvističkog programiranja (NLP-a), trenera humanističkog smjera neurolingvističkog programiranja(HNLP-a) te coacha. Do danas kontinuirano sudjeluje na edukacijama iz područja psihoterapije i coachinga.

Svoje višegodišnje iskustvo vođenja treninga iz područja NLP a pretočila je u prvu knjigu hrvatskih autora iz tog područja  “NLP—Uvod u osobni rast i razvoj“.

Suosnivačica je i voditeljica Centra  Proventus u sklopu kojega, između ostalog nudi usluge psihoterapije i savjetovanja. Tajnica je Udruge transakcijske analize (UTA)

Osnivačica je Centra za edukaciju i savjetovanje Budi svoj u okviru kojeg održava NLP treninge i pruža usluge psihoterapije i savjetovanja. Posebno područje njenog interesa je rad s adolescentima.

Jedan je od organizatora konferencije “Zdrav Um u ZdravUm Tijelu” koja za cilj ima podizanje razine svijesti o tome kako ciljno orijentirana terapija i coaching  mogu u relativno kratkom vremenu doprinijeti poboljšanju zdravlja i kvalitete života.

[divider_top]
[/three_fourth_last]