Pridružite nam se na ovoj dvodnevnoj edukaciji ​koja je namijenjena za psihoterapeute, odgajatelje, psihologe, učitelje, socijalne pedagoge, edukacijske rehabilitatore, pedagoge i druge stručnjake koji rade s djecom i mladima.

Sudionici će naučiti kako primjenjivati psihodramske, sociodramske i sociometrijske alate u radu s adolescentima, individualno i grupno. 

Sudionici će dobiti knjigu Rebels with a Cause (na englskom, u pdf formatu).

1. dan: Adolescencija od A do Ž

Sudionici će zamijeniti uloge sa svojim unutarnjim adolescentom i tom akcijskom metodom istražiti:

  • Razvojne potrebe adolescenata u akcijskim grupama, uključujući Morenova 4 univerzalna stupa psihoterapije: vrijeme, prostor, realitet i kozmos
  • Jedinstven prikaz mozga u adolescenciji
  • Terapijske i obrazovne izazove rada s adolescentima
  • Elemente koji doprinose sigurnosti i uključivanju u radu s adolescentskim grupama

2. dan: Terapeutski spiralni model (TSM) kao akcijski predložak kojim se podržava razvoj adolescenata

Sudionici će kroz akciju, koristeći TSM model, istraživati:

  • kako oblikovati aktivnosti koje podržavaju terapijske i obrazovne izazove u različitim fazama razvoja grupe
  • kako oblikovati aktivnosti koje omogućuju članovima grupe da postignu razvojne ciljeve različitim fazama života
  • kako da se suoče s profesionalnim poteškoćama u svojem radnom i profesionalnom okruženju

 

Mario CossaMA, RDT/MT, TEP Mario Cossa je magistar znanosti, licencirani dramski terapeut (North American Drama Therapy Association), psihodramski psihoterapeut i trener (trener, edukator, praktičar imenovan od strane American Board of Examiners) i kazališni pedagog specijaliziran za rad s adolescentskim grupama i traumom. Poznat je širom svijeta po svom radu s mladima i stručnjacima koji rade s mladima (uključujući SAD, Kanadu, UK, Koreju, Indoneziju, Kinu, Australiju, Novi Zeland). Trenutno je voditelj edukacije za Therapeutic Spiral International i živi na Baliju. Mario je 2019. nagrađen za inovaciju od strane American Society for Group Psychotherapy and Psychodrama. Nagradu je dobio za rad s mladima i stručnjacima koji rade s mladima u Indoneziji, gdje je koristio psihodramu u obrazovanju. Više o Mariu Cossi pročitajte na stranici: https://dramario.net/about-mario/

Registrirajte se ODMAH
Ne propustite priliku da sudjelujete na dvodnevnoj međunarodnoj konferenciji o psihodrami za djecu i mlade i pripadajućim predkonferencijskim radionicama u Zagrebu od 24. do 27.09.2020.!