Dragi prijatelji i kolege,

velika nam je čast pozvati vas na međunarodnu konferenciju o psihodrami za djecu i mlade koju organizira Centar za psihodramu u suradnji s Učiteljskim fakultetom u Zagrebu.

Konferencija će se održavati u Zagrebu, od 25. do 27. rujna 2020. Uključivat će i dvije predkonferencijske trening radionice za stručnjake koji rade s djecom i mladima: Rebels with a Cause: Psychodrama with Adolescents koju će voditi Mario Cossa (USA) i Sociodrama and Story in Children’s Groups – Sociodrama with children Rebecce Walters (USA).

Suočeni smo s izazovima digitalnog doba, koji veliki dio komunikacije pomiče u virtualni svijet s kojim se djeca susreću od najranije dobi. Zahtjevi društvenih mreža i drugih online sadržaja djeci oduzimaju veliki dio slobodnog vremena, čime se njihovo područje interesa sužava, kao i njihova slika realnosti. To može dovesti do otuđivanja od autentičnog identiteta i raznih psiholoških poteškoća kod djece i mladih.

Psihodrama koristi jezik igre i akcije u komunikaciji s djecom i mladima, i pomaže im da uđu u kontakt jedni s drugima, ojačaju samopouzdanje, oslobode kreativnost, što dovodi do iscjeljenja. Tijekom posljednjih dvadeset godina, nekoliko škola diljem Europe je razvilo specifične psihodramske metode za djecu i mlade.

Zanimanje za navedenu metodu je odnedavno u velikom porastu, zbog čega je Federacija europskih psihodramskih trening organizacija (FEPTO) organizirala međunarodnu suradnju putem grupa za psihodramatičare koji rade s djecom mladima. Nakon posljednje međunarodne konferencije, koja je održana 2018. u Budimpešti, nastavljamo organizirati sastanke iskusnih kolega i škola kako bismo diskutirali o metodi i istraživali njene mogućnosti. Takve diskusije uključuju razmatranje sličnosti i različitosti u našim metodama, rasprave o teoriji na koju se naslanjaju, razumijevanje uloge i kompetencija terapeuta i razvijanje metoda za mjerenje terapijskog učinka.

U ime Centra za psihodramu, pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže s nadom da ćemo uživati u zajedničkim jeziku simoličke igre i zajedničkom radu.

Pridružite nam se na ovoj dvodnevnoj konferenciji i predkonferencijskih radionicama ​koja je namijenjena za psihoterapeute, odgajatelje, psihologe, učitelje, socijalne pedagoge, edukacijske rehabilitatore, pedagoge i druge stručnjake koji rade s djecom i mladima.

Više informacija možete pronaći na https://childrenyouthpsychodrama.com/