Centar za psihodramu provodi intenzivne dvogodišnje i četverogodišnje edukacije koje su namijenjene terapeutima, psiholozima, zdravstvenim radnicima, coachevima, edukatorima, menadžerima, rukovoditeljima, HRM stručnjacima, te svima koji žele povećati svoje osobne kompetencije i profesionalnu učinkovitost na područjima koji uključuju neposredan grupni i individualni rad s ljudima.

ŠTO JE PSIHODRAMA?

Psihodrama je psihoterapijski pravac u kojem se kroz korištenje akcijskih dramskih metoda istražuju interpersonalni odnosi i unutarnji svijet pojedinca s ciljem buđenja spontanosti i kreativnosti.

Psihodrama se temelji na ideji da je čovjek u svojoj biti spontano i kreativno biće koje se nikako ne može posmatrati izolirano nego uvijek uronjeno u interpersonalne odnose u kojima igra različite uloge. Spontanost i kreativnost mogu biti poljuljani ili zamrznuti usred traumatičnih iskustava ili nedostataka u odnosima, ali su i dalje prisutni i moguće ih je oživjeti i ponovo osvijestiti. Čovjek se u psihodramskom procesu oslobađa tvrdokornih obrazaca uloga i struktura, te razvija nove oblike ponašanja i odnosa koji su ključ kvalitetnijeg života.

Znanstvena utemeljenost psihodramske psihoterapije

Centar za psihodramu je neprofitabilna stručna udruga građana, osnovana 2010. godine, u cilju promicanja, razvitka i unapređenja psihodrame.  Djelujemo na području Republike Hrvatske te surađujemo sa sličnim udrugama u zemlji i inozemstvu. Član smo Saveza psihoterapijskih udruga Hrvatske.

Radimo na stalnom stručnom i znanstvenom usavršavanju četiri generacije psihodramskih psihoterapeuta, kao i direktnom pružanju profesionalne podrške i savjetovanja pojedincima i organizacijama. Naši terapeuti kreiraju, organiziraju i provode razne terapijske, razvojne i iskustvene radionice i seminare.