Što?

Edukativno-iskustvena radionica za stručnjake zainteresirane za psihoterapijski i savjetodavni rad s djecom i mladima. Ujedno i uvodna radionica koja je preduvjet za uključivanje u dvogodišnji program dječje i adolescentne integrativne psihodramske psihoterapije, program posebnog dodatnog obrazovanja odobren od strane Hrvatske komore psihoterapeuta kao program rada s djecom i adolescentima.

Zašto?

U radu s djecom i adolescentima, ključno je da terapija bude aktivna, zaigrana, zanimljiva, uzbudljiva i zabavna. Tako smanjujemo vjerojatnost da se dijete osjeti izloženim ili zastrašenim tijekom kontakta sa psihoterapeutom. Cilj je povećati pristupačnost terapeuta u procesu usklađivanja i komunikacije te podržati dijete u osjetljivom procesu izražavanja i istraživanja problema zbog kojih je uključeno u terapiju. Upravo psihodrama i njeni derivati (sociodrama i sociometrija) koji se zbog fleksibilnosti uspješno integriraju s mnogobrojnim kreativnim tehnikama čine pristup univerzalnijim te su zbog toga primjerenije, odnosno manje zastrašujuće u radu s djecom i mladima. Na ovoj radionici prikazat ćemo praktičan i teorijski okvir psihodrame i kreativnih tehnika koje mogu pomoći u nastojanju da budemo učinkovitiji, primjereniji i kompetentniji u radu s djecom od 5. godine života.

Kome je radionica namijenjena?

Ova radionica bit će vam interesantna ukoliko:

  • imate završenu izobrazbu iz psihoterapije namijenjene odraslim korisnicima i želite se dodatno usavršiti u psihoterapijskom pristupu djeci i mladima.
  • imate iskustva u radu s djecom i želite proširiti svoju lepezu alata kojima se služite u svakodnevnoj praksi, posebno ako vas interesira vođenje dječje terapijske grupe.
  • interesira vas psihoterapijski raditi s djecom i mladima te želite provjeriti vlastite afinitete za ovo područje.
  • interesira vas edukacija kojom biste stekli kompetencije iz područja psihoterapije za djecu i mlade.

Radionica je namijenjena stručnjacima (psihoterapeuti, savjetodavni terapeuti, psihijatri, psiholozi, defektolozi, socijalni pedagozi, liječnici školske medicine, socijalni radnici, pedagozi, medicinske sestre i drugi stručnjaci) koji su zainteresirani za rad ili već rade s djecom i mladima, a htjeli bi povećati svoje osobne kompetencije i profesionalnu učinkovitost u grupnom i individualnom radu s djecom i mladima.

Detalji:

Datum: 10. i 11.9.2022. (subota 10:00-18:00 sati i nedjelja 10:00-16:00 uz pauze za ručak)

Mjesto: Memento Centar, Trg žrtava fašizma 3, 3. kat., Zagreb

Cijena za rane prijave (do 14.8.2022.) iznosi 1000 kn, a nakon toga cijena radionice iznosi 1300 kn.

Broj mjesta je ograničen, prijave se primaju do 3.9.2022.

Prijava: https://forms.gle/dxo6G8y5t6m5j24e6

Vaše mjesto na radionici bit će rezervirano nakon uplate kotizacije. U slučaju odustajanja (najkasnije 7 dana prije radionice) ostvarujete pravo na povrat novca. Ulazak u edukaciju nije uvjet za pristupanje ovoj radionici. Radionica će biti prijavljena Hrvatskoj komori psihoterapeuta kao stručno usavršavanje.

NAPOMENA:

Edukacija za psihodramskog integrativnog psihoterapeuta za djecu i mlade započet će u listopadu 2022. čim se popuni edukacijska grupa, nakon održane radionice. Više o edukaciji možete pročitati ovdje.

Voditelji: Ivana Jurić i Vedran Korušić

Ivana je psihologinja s bogatim iskustvom u kliničkom i terapijskom radu s djecom, mladima i odraslim osobama. Voditeljica je, trenerica te supervizorica psihodrame i dječje integrativne psihoterapije s Europskim certifikatom iz psihoterapije (ECP), kao i transgeneracijske psihoterapije (stupanj praktičara). Iskusna je individualna i grupna psihoterapeutkinja, voditeljica edukacijskih radionica za roditelje i odgojitelje (učitelje). Dopredsjednica je te jedan od osnivača Centra za psihodramu- stručne udruge osnovane s ciljem promicanja, razvitka i unapređenja psihodrame kao psihoterapijske i edukativne metode u Republici Hrvatskoj. Trenutno je zaposlena u vlastitoj privatnoj psihoterapijskoj praksi, gdje tjedno vodi tri dječje i jednu grupu za odrasle osobe. U privatnom životu je supruga i majka troje djece, a u slobodno vrijeme se izražava kroz fotografiju i duge šetnje prirodom. Više o Ivani potražite na web stranici www.centarizvor.hr

Vedran je nositelj Europskog certifikata iz psihoterapije uz završene dvije psihoterapijske edukacije te preko deset godina iskustva u radu s pojedincima i grupama kroz tretman s odraslima, mladima i djecom. Kao edukator i supervizor iz psihodramske psihoterapije i dječje integrativne psihoterapije provodi profesionalnu edukaciju za brojne stručnjake. Trenutno je u edukacijama iz TSM iskustvene traumaterapije i tjelesne psihoterapije TepSyntesis koja kombinira Radix metodu Charles Kelley-a, psihodinamsku dubinsku psihoterapiju i transpersonalnu psihoterapiju. Više o Vedranu potražite na web stranici www.psihoterapija-psihodrama.com

Refleksije i dojmovi polaznika:

  • “Radionica je bila prekrasna i puno toga sam uzela za sebe i puno sam naučila, prije svega da sam na pravom putu.” (M.M.)
  • “Bila sam na puno edukacija ali toliko nesebičnog dijeljenja znanja,topline i podrške na jednom mjestu nisam već dugo doživjela.” (M.T.)
  • “Sretna sam što sam prisustvovala radionici – Psihodrama i kreativne tehnike u radu s djecom i mladima. Zaista sam puno toga dobila. I upoznala divne ljude. Ivana je draga i povrh svega vrhunska stručnjakinja koja svoje bogato znanje nesebično dijeli.” (T.G.)
  • “HVALA vam na nesebičnom davanju, vođenju i zaštiti koju ste velikodušno davali i pružali tijekom ovog vikenda. Hvala je velikim slovima napisano kako biste uvidjeli da je zaista veliko to što činite i radite! Hvala na svemu!” (J.Š.)

O nama:

Centar za psihodramu provodi intenzivne dvogodišnje i četverogodišnje edukacije koje omogućavaju stjecanje naprednog znanja o teoriji, filozofiji i metodologiji psihodrame, teoriji i analizi uloga, usvajanja i integriranja vještina primjene psihodramskih tehnika u prethodno psihoterapijsko, radno ili edukativno iskustvo. Edukacije nude i osnove za napredni rad s grupama, grupnu dinamiku, sociometriju i sociodramu. Više o edukaciji možete pročitati ovdje.

Za sve informacije i dodatne upite obratite nam se na info@centar-psihodrama.hr

Proširite ovu vijest i vidimo se na radionici!