29.09.2016. 9:00 – 18:00 / Kampus Borongaj, Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu

Uzemljeno tijelo je ono tijelo koje je energetski ukorijenjeno u najdublje slojeve čovjekova Sebstva. Svijest o postojanju te ukorijenjene spone i pristup najdubljem Sebstvu, koje sadrži prekrasnu esenciju osobe, može služiti kao iscjeliteljski resurs u psihoterapiji. Odvojenost od najdubljeg Sebstva može biti uzrokom energetskih slomova, depresivnih kriza, osjećaja prenatrpanosti čak i nakon mnogo godina psihoterapije. Glavni problem često su traumatična iskustava u ranoj dobi, koje trebamo razumjeti i koje ćemo prvo objasniti na kognitivnom nivou. Na nivou tijela naći ćemo tenzije u različitim tipovima tkiva, što može biti odraz konflikta između želje za ljubavlju i kontaktom i straha od dopuštanja ljubavi. U procesu iscjeljenja moramo otpustiti tenziju i dopustiti osjećaju odvojenosti koji osjećamo unutar nas samih te između nas i ostalih da se otopi.

Bioenergetska analiza je analitičko-relacijski oblik tjelesno orijentirane psihoterapije koju je razvio Alexander Lowen na temelju sjedinjenja tijela i uma. Terapijski je cilj vitalno zdravlje – životnost, užitak, radost i ljubav. Na radionici će se također predočiti bazična bioenergetska načela poput uzemljenja, vibracije, disanja, punjenja i pražnjenja, zadržavanja. Prvo ću odvojiti malo vremena za stvaranje harmonične grupne atmosfere. Ideja koja stoji iza toga jest stvaranje sigurne baze za sudionike, tako da oni mogu riskirati ulazak u vlastiti nesigurni teritorij. Na osnovu različitih karakternih struktura kroz individualni ću rad demonstrirati kako dozvoliti ponovno doticanje dubljih dijelova Sebstva. Stoga je moguće primijeniti široki spektar tjelesnih intervencija, od nježnog dodira do moćnih fizičkih intervencija. Fokusirana osoba u idealnom slučaju može imati iskustvo ispravljanja disfunkcionalnih obrazaca komunikacije, također na nivou tijela. Ostali sudionici svojom pažnjom, emocionalnim angažmanom i empatičnim feedbackom mogu simbolički vršiti funkciju podržavajuće majke.

Radionica će biti prijavljena na bodovanje Hrvatskoj psihološkoj komori, Hrvatskoj liječničkoj komori i Hrvatskoj komori socijalnih radnika.

Cijena: 150€

Prijaviti se možete putem Registracijske forme ili mailom na info@adria-congress.com

U cijenu su uključeni:

  • Nazočnost odabranoj radionici
  • Pristup izlagačkim prostorima
  • Certifikat (potvrdnicu) o sudjelovanju
  • Kava u pauzama (oba dana)
  • Ručak (oba dana)
  • Organizirani prijevoz do kampusa na Borongaju i nazad

O voditelju:

Olaf Trapp  – Nakon studiranja pedagogije i sporta bio sam u potrazi za značenjem, putovao Azijom i Australijom, učio tradicionalnu kinesku medicinu i orijentalnu filozofiju. Našao sam smisao svog života i razvio želju da dodirom iscjeljujem ljude te da koristim svoje ruke u te svrhu. S tijelom sam počeo raditi prije više od 30 godina i to masiranjem ljudi. Potaknut osobnim problemima i poslom u psihijatrijskoj bolnici otkrio sam povezanost između tijela i duše, što je bio početak doživotnog, mučnog putovanja samorazvoja i rasta. Bio sam učitelj akupresure 15 godina, danas sam certificirani bioenergetski analitičar (CBT), analitičar treninga i supervizor, od 2007. do 2016. bio sam član upravnog odbora Instituta za bioenergetsku analizu u sjevernoj Njemačkoj NIBA i od 2011. sam predsjednik Europske federacije za bioenergetsku analizu (EFBA-P).

Kao freelancer imam privatnu praksu od 1999. u sklopu koje vodim samoiskustvene radionice u različitim državama i prezentiram bioenergetsku analizu na međunarodnim konferencijama.

Moj profesionalni terapeutski fokus je:
Rad s klijentima s poremećajima iz rane dobi kojima treba fizički kontakt za vlastiti proces rasta, u suradnji s klijentima koji istražuju emocionalnu pozadinu fizičkih bolesti, šoka i traume, partnerstva i seksualnosti.