Pozivamo vas na radionicu, koja je dio naprednog treninga iz Imaga ali je isto tako prikladna i za sve druge zainteresirane terapeute. Radionica je otvorena i za partnere terapeuta koji odluče učestvovati.

 

Ponekad je teško dati i primiti ljubav. Teškoće u davanju i primanju ljubavi predstavljaju jednu od najintrigantnijih tema naše ljudske egzistencije. Kako bi bolje razumjeli tu dilemu i rješenja koja nam se nud,e u ovoj ćemo radionici propitivati programe s kojima smo rođeni i one koje nosimo iz najranijih  godina života.

Nagon za davanje i primanje je vitalan za naše preživljavanje. Ako smo blokirani u bilo kojem smjeru, postajemo izolirani i gubimo dragocjeni osjećaj povezanosti. Istraživati ćemo blokade u davanju i blokade u primanju ljubavi. Istraživati ćemo kako naša slika odnosa utisnuta u naš um tijekom ranog razdoblja života određuje naše izbore i način na koji plešemo naš partnerski ples.

Istraživati ćemo kako se davanje i primanje manifestira u emocionalnoj sferi, u sferi spiritualne povezanosti i razuma, te na razini tijela.

U radionici ćemo koristiti snimke, demonstracije, praktičan rad učesnika i predavanja. Kretanje u prostoru, pisane vježbe i diskusija poslužiti će nam kako bi istražili vlastite blokade oko davanja i primanja ljubavi i usvojili konkretne načine kako, s parovima u terapiji, raditi oko tih tema.

Voditeljice radionice

Ljiljana Bastaić MD je psihijatrica, Imago terapeutkinja, prezenterica radionica i član fakultetskog vijeća Imago TO i hrvatska predstavnica u međunarodnom tijelu IRI-a. Također je obiteljski terapeut i Gestalt terapeut.

Klinički je instruktor za Imago TO i Gestalt terapiju.

Orli Wahrman, je Imago terapeutkinja, presenterica radionica, konzultantica i članica fakultetskog vijeća Imago TO, i  izraelska predstavnica za IRI. Također je terapeutkinja modaliteta Somatic Experiencing (SE), rada na traumi, obiteljska i seksualna terapeutkinja.

Ubrzo nakon 9/11, Orli je s grupom kolega započela Imago mirovni projekt, koji je doveo do razvoja Grupologa (Communoloque), načina sigurne komunikacije u grupi. Kombinirajući Imago procese s  Communologuom kreirala je zajedno s kolegom Palestincem palestinsko- izraelski Imago projekt koji je omogućio zajednički rad parova koji potiču iz oba naroda.

Podaci & datumi

Datum: 29 lipanj – 1 srpanj, 2018

Vrijeme:  9 – 18 petak i subota, 9 – 16 nedjelja

Mjesto: objaviti će se kasnije

Jezik: engleski

Kotizacija: Za članove DITH 2 500 kn, za ostale terapeute 3 000 kn, za edukante 2 000 kn i za partnere 50%.

Registracija na mail ljiljana.bastaic@gmail.com s punom adresom I OIB-om za račun do 15. svibnja, Potpunu uplatu za radionicu potrebno je učiniti do 30. Svibnja 2018.

Kontakt: Dr Ljiljana Bastaic, F. Livadića 21, Zagreb, tel: +38512323735,  +385919838331,                        E-mail: ljiljana.bastaic@gmail.com