Novosti: program počinje i u Rijeci 6.4. te Zagrebu 18.5. Prijavite se za oglednu radionicu i iskoristite popust na rane prijave! Detaljan program na www.pilgrim.hr via Pilgrim

Jednogodišnji edukacijski program usmjeren je na osobni razvoj s posebnim naglaskom na razumijevanje snova i rad na snovima kroz pokret. Sadržaj programa obuhvaća znanja i iskustvo geštalt terapije, procesno-orijentirane psihologije (process work), body relational psychotherapy pristupa, te plesa i pokreta (Authentic Movement, Contact Improvisation).

Voditeljica programa je profesorica psihologije s višegodišnjim iskustvom i stručnom edukacijom iz područja geštalt psihoterapije, kao i srodnih psihoterapijskih pravaca, te edukacijom iz područja plesa i pedagogije pokreta (Holistic Dance & Movement Pedagogy).

Program je namijenjen osobama koje zanima rad na sebi, snovi, pokret i ples. Posebno je namijenjen svima koji se bave savjetodavnim radom, radom s grupama, sportskim instruktorima/trenerima i plesnim pedagozima, te onima koji žele unaprijediti svoje fizičko i mentalno zdravlje. Nije potrebno predznanje i iskustvo u plesu. Preduvjet je samo želja za pokretom i radom na sebi.

Kratki sadržaj modula (detaljan program može se naći na www.pilgrim.hr):

  1. Uvodna radionica: Rad na snovima kroz pokret /16. ožujka, 2013./

Kroz ovu radionicu moći ćete bar djelomično steći uvid u način rada, te se upoznati s pristupima koji će se koristiti u radu na snovima, kao i upoznati metodu autentičnog pokreta (Authentic Movement) koja će se koristiti kroz cjelokupni program.

  1. Authentic Movement i rad na snovima /13. travnja, 2013./

Radionica je posvećena praktičnom radu na snovima kroz pokret i ples.

  1. Snovi – Geštalt pristup /11. svibnja, 2013./*

Uz pokret, na ovoj radionici će se pobliže upoznati vrlo raznolik pristup radu sa snovima koji se obično koristi u okviru geštalt psihoterapije. Ovo je ujedno prva od 5 radionica programa na kojima će se rad intenzivnije usmjeriti na neke osnovne arhetipske simbole.

  1. Karte snova i lucidno sanjanje /8. lipnja, 2013./*

Druga od 5 radionica s osnovnim arhetipskim simbolima u kojoj se ujedno obrađuje tema lucidnog sanjanja te jačanje svjesnosti u budnom stanju. Sudionici će se također više upoznati s procesno-orijentiranim (process work) radom sa snovima.

  1. Snovi kroz simbole /14. rujna, 2013./*

Stoljećima su se pojedini simboli u snovima povezivali sa stvarnošću. Na ovoj radionici detaljnije će se upoznati različite kategorije simbola koji se pojavljuju u snovima.

  1. Snovi kroz crtež, glazbu i jezik /5. listopada, 2013./ *

Radionica je posvećena praktičnom radu na snovima kroz crtež i glazbu. Ujedno će se više vremena posvetiti egzistencijalno-fenomenološkom pristupu u radu sa snovima.

  1. Contact Improvisation i rad na snovima u paru /9. studenoga, 2013./

Sudionici će se upoznati s osnovama kontakt improvizacije. Rad na snovima kroz pokret će uključiti i elemente rada u paru, kao i grupnog rada kroz pokret.

  1. Noćne more /7. prosinca, 2013./*

Koristeći stečena znanja, fokus ove radionice su snovi koje se opisuje kao „noćne more“. Dio radionice će biti posvećen psihofiziologiji spavanja.

  1. Dream Movement – završna radionica /8. veljače, 2014./

Program se održava jednom mjesečno u Zadru (u Zagrebu kreće od svibnja), i to subotom od 10h do 19h. Cijena uvodne/ogledne radionice: 590 kn. U cijenu su uključeni materijali i ručak. Za rane prijave, do 10. veljače, cijena ogledne radionice u Zadru je samo 390 kn.

Za dodatne informacije i prijave na radionicu kontaktirajte: [email protected] ili 0912274840. Detaljan program može se naći na www.pilgrim.hr.

Voditeljica programa

Jasmina Sočković je profesorica psihologije sa završene 4 godine postdiplomske edukacije iz geštalt terapije (Institute für Integrative Gestalttherapie Würzburg – IGW) te nizom srodnih obrazovnih programa iz područja integrativne tjelesne relacione psihoterapije, art terapije, process worka (procesno-orijentirane psihoterapije), holističkog plesa i pedagogije pokreta itd. Kako se psiholozi radi prirode svoga posla često nađu na različitim radnim mjestima, tako se i njena karijera kretala istovremeno u dva smjera: ka poslovnom savjetovanju (prije svega u upravljanju ljudskim resursima) i ka psihoterapijskom radu.

U preko 10 godina rada kao predavač i voditelj radionica iz područja psihologije i osobnog razvoja s jedne strane, te iz područja menadžmenta s druge strane, stekla je dragocjeno iskustvo u grupnom radu i grupnoj dinamici. U 2010. godini osniva tvrtku Pilgrim d.o.o. za osobno i poslovno savjetovanje, prije koje je bila direktorica poznate konzultanske kuće Selectio te voditeljica najvećeg regionalnog HR (Human Resources) projekta Certifikat Poslodavac Partner.

jasminaIskustvo je stekla na rukovodećim mjestima u privatnom i javnom sektoru (Deloitte, Grad Zadar), te kao savjetnik, istraživač i voditelj edukacijskih programa (Laboratorij socijalne psihologije-LASO). Čest je predavač na konferencijama i seminarima s temama iz područja upravljanja ljudskim resursima, vodstva te socijalne i organizacijske psihologije. Član je Programsko-organizacijskog odbora konferencije Saveza psihoterapijskih udruga Hrvatske. Uz poslovno savjetovanje tvrtki, bavi se i individualnim radom s klijentima (psihoterapija) te business coachingom.