Pozivamo Vas na sudjelovanje u Edukacijskoj radionici iz art terapije

22 – 23. 10. i 5 – 6. 11. 2011.

Zvonimirova 20, Zagreb

Edukacija je namijenjena: stručnjacima koji mogu korisiti likovni proces u terapijskom radu – psiholozima, defektolozima, psihoterapeutima, socijalnim radnicima, likovnim pedagozima, te studentima tih fakulteta i svima zainteresiranima za područje art terapije.

Ciljevi edukacije:

• Upoznavanje s teorijskim osnovama art terapije, te primjenom art terapije u praksi.
  • Upoznavanje s mogućnostima izražavanja i komuniciranja crtežom kroz vlastito sudjelovanje u vježbama;
  • Upoznavanje sa specifičnim vježbama sa svrhom primjene u individualnom i grupnom radu.
  • Istraživanje osobnog likovnog izraza i osobnih tema kao uvod u rad na sebi.

Sadržaj edukacije i pristup: Edukacija uključuje teorijski dio, prezentaciju primjera iz prakse, te vježbe likovnog izražavanja. Naglasak je na učenju kroz iskustvo i aktivno sudjelovanje. Sva literatura i likovni materijal su osigurani. Radi se u malim grupama od oko 10 sudionika.

Teme teorijskog dijela edukacije:

• Što je art terapija. Kako se razvijala i kakvo je trenutno stanje profesije. Prednosti art terapije u odnosu na verbalnu psihoterapiju.
  • Uvod u teorijske osnove art terapije – Jung, Winnicott, objekt relacije. Upoznavanje s osnovnim pojmovima psihoanalitičke psihoterapije i art terapije, kao što su transfer, kontra-transfer, projekcija, granice terapijskog prostora, sigurnost i sadržanost terapijskog prostora, utjelovljen i dijagramski crtež.
  • Art terapija u praksi. Strukturiranje seanse i različiti načini rada s različitim grupama klijenata i u različitim kontekstima.
  • Načini pristupanja crtežu u art terapiji i uloga crteža u art terapiji. Vizualna komunikacija i kreativnost.

Vrijeme:         subota i nedjelja   22 – 23. 10. i  5 – 6. 11. 2011.

10.00 – 15.30 h (uključuje pola sata pauze za kavu i hranu)

Ukupan broj sati: 20.

Edukacija je bodovana od strane Hrvatske psihološke komore: 10 bodova za stručno usavršavanje psihologa. Ostali sudionici dobivaju potvrdu o sudjelovanju.

Cijena edukacije: 1600 kn (moguće plaćanje u dvije rate)

O voditeljici edukacije: Nada Ivanović je diplomirana psihologinja i kvalificirana art terapeutkinja. Nakon studija psihologije u Zagrebu, završila je uvodni jednogodišnji studij art terapije na Goldsmith’s College u Londonu, te poslijediplomski studij art terapije u trajanju od tri godine na University of Hertfordshire. Ima desetogodišnje iskustvo individualnog i grupnog rada u art terapiji, te vođenja edukacija iz art terapije za studente i stručnjake. Radila je sa sljedećim grupama klijenata: psihički oboljelim osobama, adolescentima s autizmom, adolescentima s problemima u ponašanju, školskom djecom, djecom u skrbi, stručnjacima centra za djecu s posebnim potrebama, te djecom i odraslima s različitim problemima i potrebama. Edukaciju za stručnjake je vodila u centrima u Zagrebu, Rijeci, Zadru, Splitu i Banja Luci, te na studijima art terapije u Litvi i Ljubljani.

Informacije i prijave:

Nada Ivanović, 091 8937 054