Graham će održati izlaganje u Zajednici Talijana –Circolu, Uljarska 1, Rijeka,7. i 8.travnja 2018. (u subotu od 09.00 do 18.00 i u nedjelju od 09.00 do 17.00), u sklopu Škole za kiberbetiku i sistemsku terapiju, na temu socijalne etike psihoterapije (životni stil, praksa, institucionalni dogovori, odnosi, veze i osobnost psihoterapeuta).

Izlaganje će se održati u kontekstu radionice kako bi sudionici mogli biti u čestoj interakciji s Grahamom. Također, sudionici će biti uključeni u diskusije u malim grupama.

Izlaganje će se sastojati od dva dijela:

• Naše proučavanje epistemologije postalo je nagrađujuće, kao rezultat našeg razumijevanja epistemologije koju predlaže kibernetika.
  • Baš kao što kibernetika predlaže epistemologiju, predlaže i socijalnu etiku koja pomaže nama, ljudskim bićima, (uključujući terapeute i pacijente) koristiti našu imaginaciju kako bismo objasnili naše živote.
  • Osim već spomenutih koncepata, izlaganja i diskusije bavit će se i konceptima poput ovih:
    Jesu li psihoterapeuti ̋izumitelji ̋ ili ̋otkrivatelji ̋? Tri reda kibernetike—njihova značenja i korisnost: nultog reda, prvog reda i drugog reda (zašto ne bi kibernetika trećeg reda kreirala nešto novo?); cirkularnost: (1) općeniti slučaj cirkularnog zatvaranja, (2) refleksivni slučaj cirkularnog zatvaranja, (3) oblik samo-referentnosti; etički imperativ; estetski imperativ; svrha kibernetike prvog reda, svjesna svrha; promatrač i sudionik – promatrač/akter; primjena zakona nužne raznolikosti u psihoterapiji; kako nas psihoterapijska praksa može dovesti bliže onom najboljem što možemo biti (Mill)? “Ne čini štetu”; psihopatologija vs trauma; utilizacija osobnih resursa individue; koja je naša odgovornost prema našim kolegama, drugim ljudskim bićima (Rorty)? Najbolje prakse: (1) vježbati suradnju (kako kooperirati u nedostatku centralnog autoriteta), (2) vježbati poštovanje; obrasci koji se povezuju; ̋double bind-ovi ̋. Ljubav u terapiji.

Za nekadašnje polaznike Škole kotizacija je 600 kn, za ostale zainteresirane polaznike seminara kotizacija iznosi 800 kn.

+ Tel: 091 368 7355
 Krešimirova 12, 51000 Rijeka