Centar za terapiju kroz ples i pokret „Terpsichore“ organizira radionicu za stručnjake “Pokret i ples u psihoterapiji” u nedjelju,  10. 03. 2012. od 15. 00 do 19. 00 sati u prostorima OŠ Medvedgrad, Strma cesta 15, Zagreb

Radionica je namijenjena završenim psihoterapuetima ili polaznicima minimalno 3. godine edukacije nekog od psihoterapijskog pravca koji žele dublje istražiti neverbalnu komunikaciju u terapijskom odnosu. Iznimno, radionici mogu prisustvovati i stručnjaci društveno-humanističkog profila (psiholozi, pedagozi, socijalni pedaogozi, rehabilitatori, učitelji, odgajatelji, socijalni radnici, medicinske sestre) koji u svom poslu obavljaju klinički, savjetodavni rad ili neku vrstu terapijskog rada i potpore osobnog rasta i razvoja klijenata.

Napominjemo, radionica neće polaznike osposobiti za prakticiranje psihoterapije pokretom i plesom, ali će se upoznati s elementima koji se primjenjuju u psihoterapiji pokretom i plesom koje mogu integritati u svoj postojeći način rada i otvoriti im nove pritupe klijentu.

Radionica može biti vrednovana kao uvodna radionica koja je uvjet za uključivanje u 4-godišnju edukaciju iz psihoterapije pokretom i plesom.

Više o edukaciji na www.centar-terpsichore.hr

Ovisno o očekivanjima prijavljenih, u radionici ćemo nastojati prikazati:

1. Somatski transfer i tjelesnu empatiju
  2. Zrcaljenje kroz tijelo i pokret
  3. Osnovne elemente analize pokreta
  4. Uspostavljanje kontakta s klijentom kroz neverbalnu komunikaciju
  5. Ples u psihoterapiji – kada, kako i zašto?

BROJ POLAZNIKA JE OGRANIČEN NA MANJU GRUPU

CIJENA: 300, 00 kn

Prijave s prijavnicom na sljedeće kontakte:

e-mail: [email protected]; [email protected]

Mob: 098 960 9616

Ponijeti sa sobom ugodnu odjeću i obuću za kretanje i opuštanje!

„U TOM TRENUTKU, KONAČNO SAM U MIRU SA SOBOM. POTPUNO SAM SVJESNA, POTPUNO BUDNA. JA NISAM ODJEĆA, NISAM ULOGA KOJU ĆU OTPLESATI, PA ČAK NI TIJELO ISPOD ODJEĆE. ALI AKO NISAM TIJELO, NISAM DRAMA, PA ČAK NI DUŠA KOJA ĆE SE OTKRITI; TKO SAM JA?

…..JA SAM TIŠINA U SREDIŠTU. JA SAM PLES“

Roxanne Kamayani Gupta

VODITELJICA:

Jeannette Mac Donald, ARAD, SeniorDMT

Završila je Royal baletnu školu u Londonu. Kao profesionalna plesačica nastupala je diljem Europe prije nego li se pridružila pionirima terapije pokretom i plesom u Velikoj Britaniji pri njihovom Nacionalnom zdravstvenom centru. Ona je plesni terapeut s dugogodišnjim iskustvom pri Nacionalnom zdravstvenom centru u Exeteru, a ujedno radi u privatnoj praksi u Exeteru i u Londonu. Od 1998. – 2002. ba je u odboru udruge za psihoterapiju pokretom i plesom Velike Britanije (ADMP UK). Predavala je na Laban Centru u Londonu, te danas nastavlja podučavati u Velikoj Britaniji i Europi. Njen pristup u radu s klijentima je direktan, a istovremeno vrlo pažljiv i istančan.

[divider]

Prilozi: