Centar za terapiju kroz ples i pokret „Terpsichore“ organizira radionicu za stručnjake “Primjena psihoterapije pokretom i plesom u radu s odraslima i djecom s posebnim potrebama”. Radionica će se održati u nedjelju 28.4.2013. od 15:00 do 19:00 sati. u Zagrebu.

Radionica je namijenjena stručnjacima medicinskog profila (medicinske sestre, liječnici),te društveno-humanističkog profila (psiholozi, pedagozi, učitelji, socijalani radnici, odgajatelji, rehabilitatori, socijalni pedagozi i dr.) koji žele dublje istražiti neverbalnu komunikaciju, pokret i ples u radu s navedenom populacijom. Radionica je namijenjena i plesačima koji su kroz svoj rad kao plesači ili kao učitelji plesa primijetili terapeutski učinak plesa te žele to područje dublje istražiti. Također i psihoterapeutima koji rade s djecom i/ili s osobama s posebnim potrebama.

Napominjemo, radionica neće polaznike osposobiti za prakticiranje psihoterapije pokretom i plesom, ali će se upoznati s elementima koji se primjenjuju u psihoterapiji pokretom i plesom koje mogu integritati u svoj postojeći način rada i otvoriti im nove pristupe svojim pacijentima/klijentima.
Radionica može biti vrednovana kao uvodna radionica koja je uvjet za uključivanje u 4-godišnju edukaciju iz psihoterapije pokretom i plesom.

Više o edukaciji na www.centar-terpsichore.hr

Teme u radionici

1. Kako povećati svjesnost neverbalnog te povećati učinak neverbalne komunikacije u odnosu s klijentom.
2. Osnovni elementi analize pokreta.
3. Kako primjeniti terapijske principe plesa u radu s klijentima.

BROJ POLAZNIKA JE OGRANIČEN

CIJENA: 350, 00 kn (300 za gotovinsko plaćanje)

Prijave s prijavnicom na sljedeće kontakte: e-mail: [email protected]; [email protected]

Mob: 098 960 9616

Prijavnicu možete skinuti ovdje!

Ponijeti sa sobom ugodnu odjeću i obuću za kretanje i opuštanje!

VODITELJ: Geoffery. I. Unkovich ,MA DMP. SRDMP. PGCE.
Plesni psihoterapeut, učitelj plesa i performer Geoffrey predaje na Roehampton Sveučilištu u Londonu na odjelu za Psihoterapiju pokretom i plesom, te ujedno radi u Londonu pri njihovom Nacionalnom zdravstvenom centru za osobe s poteškoćama učenja. Radio je i kao predavač na Goldsmiths Sveučilištu u Londonu. Kao psihoterapeut pokretom i plesom radio je sa starijima oboljelim od demencije, s djecom s posebnim i kompleksnim potrebama, s odraslima u Centru za psihičko zdravlje, te s odraslima u plesnoj edukaciji. Geffrey je dugo godina bio član upravnog odbora Udruženja psihoterapeuta pokretom i plesom Velika Britanije (ADMP UK). Prije svoje profesionalne karijere kao psihoterapeut pokretom i plesom radio je kao učitelj modernog plesa na umjetničkim akademijama, uključujući Royal Ballet School, prije toga kao slobodni umjetnik-plesač i koreograf u Velikoj Britaniji i Australiji.

„Pokret nikad ne laže. On je barometar koji svima koji ga znaju čitati, govori kakvo je stanje u duši osobe koja se kreće.“
Martha Graham