Razmislite o vlastitom pogledu na seksualnost

Seksualnost je važno područje našeg života, ali se često zanemaruje, potiskuje ili je preplavljena emocijama kao što su krivnja, sram, tjeskoba i strah. Seksualnost nije povezana samo s našom biologijom, već je oblikovana vlastitim unutarnjim svijetom i društvom u kojem živimo. Za terapeute, savjetnike, djelatnike socijalne skrbi, odgojitelje i zdravstvene djelatnike vrlo je važno da najprije razmisle, istraže i govore o vlastitom pogledu na seksualnost. Njihova vlastita seksualna samosvijest ključ je za otvaranje ovog područja za daljnje istraživanje sa klijentima.

Centar Budi svoj organizira trodnevnu radionicu s ovom zanimljivom temom. Radionicu će voditi psihoterapeutkinja Barbara Repinc Zupančič, naša draga suradnica i gošća iz Ljubljane. Na radionici ćemo kombinirati teoriju sa vježbama, raditi u malim grupama, gledati video i istražiti neke primjere. Ako netko od sudionika želi raditi individualno pred cijelom skupinom, možemo provesti terapiju ili superviziju.

Radionica će biti vođena na engleskom jeziku. Ukupno trajanje radionice je 17 sati.

Tijekom radionice razgovarati ćemo o:

– seksualnom razvoju

– sociokulturnim, povijesnim i obiteljskim čimbenicima u oblikovanju seksualnih vrijednosti u ponašanju

– spolnoj i reproduktivnoj anatomiji

– zdravstvenim / medicinskim čimbenicima koji mogu utjecati na seksualnost (npr. bolest, invalidnost, mentalno zdravlje, droge, trudnoća, kontracepcija, neplodnost, porođaj, starenje, prenosive bolesti, trauma, ozljede, manje zdravo seksualno ponašanje)

– raznolikim seksualnim ponašanjima od optimalnih do problematičnih (npr. nedostatak spolnog odnosa, problemi s uzbuđenjem, penetracija, bolni seksualni odnosi, poteškoće u postizanju orgazama…)

– seksualnom zlostavljanju

– društvenim medijima i seksualnosti

– razvoju sposobnosti za poboljšanje seksualnih praksi

– osobnim pogledima terapeuta na seksualnost i njihovom utjecaju na terapijski proces

– razvijanju komunikacijskih vještina za razgovor s klijentom o seksu

– otkrivanju pozitivnih resursa u seksu i seksualnosti

Vrijeme i mjesto održavanja radionice

Radionica će se održati 10, 11 i 12 svibnja 2019. (petak, subota i nedjelja) i to:

u petak od 17 do 21 sat,
u subotu od 9 do 17 sati i
u nedjelju od 9 do 14 sati.

Radionica će se održati u novom prostoru centra Budi svoj, Martićeva 5, Zagreb.

Prijave na jelena@budisvoj.eu ili nazovite: +385 91 520 0005

Voditeljica radionice:

Barbara Repinc Zupančič je Certificirani Transakcijski Analitičar i PTSTA u području psihoterapije. Ima puno znanja o seksualnosti iz svog osnovnog obrazovanja Sociologija kulture i iz svog prethodnog posla u sustavu socijalne skrbi. U prošlih deset godina klijenti u njenoj privatnoj praksi učili su je kako govoriti o seksu, seksualnosti, žudnjama i željama, koje su njihove i njene granice i kakva etička pitanja dotičemo kada je ova tema u terapeutskoj sobi. Svoja iskustva na ovom području sada prenosi polaznicima radionica na ovu osjetljivu i uvijek zanimljivu temu.