Process Work (PW) ili procesno orijentirana psihologija je terapijski pravac, multidisciplinarni iskustveni pristup osobnoj i kolektivnoj promjeni koju je pokrenuo Arnold Mindell (fizičar, psiholog i jungijanski analitičar), sedamdesetih u Zurichu. Temelji se na psihologiji C. G. Junga, humanističkoj psihoterapiji, modernoj fizici, Taoizmu, znanstvenim paradigmama (sistemskoj teoriji i kvantnoj teoriji polja) te duhovnim tradicijama, filozofijama i mudrosti istoka i zapada.

Osnovna ideja PW je da je u svakom procesu, teškom i bolnom iskustvu sadržan i put.
Ukratko, Processwork je kontinuirana praksa svjesnosti , te umjetnost, znanost i psihologija praćenja ljudske prirode, odnosa i sistema s ciljem (samo)spoznaje i razvoja.

SOMATIC PROCESS WORK/MOVEMENT WORK
Radionica je namijenjena svima koji su , kroz rad na tijelu, simptomima i pokretima , zainteresirani za vlastiti razvoj , istraživanje , dublju proradu simptoma i oslobađanje autentičnosti.

Način rada je iskustven – svi polaznici imat će priliku raditi na tijelu, simptomima, pokretima , odnosima , snovima…

Procesni rad na tijelu jedna je od temeljnih vještina Processworka i pruža mogućnost da oslobodimo i izrazimo duboka i bogata iskustva pohranjena u nesvjesnom, snovima, tjelesnim simptomima, odnosima…Ovaj rad je ljekovit i transformirajući …na radionici ćemo istraživati kako je u tijelu pohranjena i često zarobljena suština našeg postojanja.

Kate Jobe, M.A.Dipl P.O. Psy. je senior Process Work trener s preko 30 godina iskustva u brojnim trening-programima u cijelom svijetu. Kao licencirani Somatic Movement Therapist/Educator u treninge uvodi svoj jedinstveni pristup radu na tijelu i pokretima. Njen rad je, kao i svaki procesni rad, dubinska prorada nesvjesnog i vodi ka proširenom osjećaju identiteta, značenja i smisla … Više na http://katejobe.com/

Organizacija : Process Work Institute Zurich – Mostovi, Zagreb

Trajanje 2. do 4. prosinca 2016. (petak od 18-21, subota od 9-19, nedjelja od 9-15)

Mjesto održavanja Zagreb, Prilaz Djure Deželica 50

Kotizacija 1.200 kn (plativo na žiro račun Mostovi, Zagreb)

Prijave do 20.studenog na [email protected]

Broj sudionika je ograničen na 20. Grupa će biti popunjena po redoslijedu prijava.

Radionica će se odvijati na engleskom jeziku i jeziku pokreta i tijela.

Za dodatne informacije obratite se e-mailom na [email protected] ili telefonom 091 1910959 – Zora

Korisni linkovi :
FB – https://www.facebook.com/events/206236266481509/

Podijelite objavu
Prethodni članakPsihoterapijski praktikum: Postojati u kontaktu s klijentom – vještina inkluzije i prisutnosti
Sljedeći članakPoziv volonterima – polaznicima psihoterapijskih škola