Dvodnevna radionica “Sposobnost da se povežemo i hrabrost da se razlikujemo” – Uvod u Imago terapiju odnosa (za parove, obitelji i grupe)

28. – 29.09.2016. 9:00 – 18:00 / Kampus Borongaj

Ova se dvodnevna radionica broji kao uvod u trening Imago terapeuta i Imago moderatora.

U svijetu ljubavnih odnosa autonomija i pripadnost smatrani su dvama glavnim konceptima koji opisuju kvalitetu odnosa. Imago terapija odnosa bazirana je na objema temama koristeći procese diferencijacije i povezivanja. Postajanje zdravim, zrelim parom, roditeljem ili zadovoljnim članom važne grupe uključuje sposobnost da se povežemo i hrabrost da razlikujemo. U sklopu Imago terapije odnosa radi se na vrlo delikatnoj ravnoteži između tih dvaju polariteta. Također uključuje razumijevanje toga zašto smo zapravo izabrali našeg partnera, kako su naše razvojne slijepe pjege uključene u odabire, kao i potiskivanje dijelova našeg Ja. Razgovarat ćemo o tome kako je naš zajednički suživot motiviran podsvjesnim procesima, ukoliko svi sudionici pomno ne pogledaju vlastite terete i doprinose.

U sklopu radionice fokusirat ćemo se na teorijske postulate Imago terapije odnosa te istovremeno prezentirati glavnu alatku za promoviranje razlikovanja i povezivanja – Imago dijalog. Imago dijalog strukturirani je razgovor koji donosi sigurnost u zajednički prostor. Kada je sigurnost prisutna, partneri mogu vidjeti što stvarno stavljaju u prostor ”između” i preuzeti odgovornost za svoj udio u odnosu. Praktični dio radionice sastoji se od demonstracija i osobnog rada u dijadama.

Radionica će biti prijavljena na bodovanje Hrvatskoj psihološkoj komori, Hrvatskoj liječničkoj komori i Hrvatskoj komori socijalnih radnika.

Cijena: 190€

Prijaviti se možete putem Registracijske forme ili mailom na info@adria-congress.com

U cijenu su uključeni:

  • Nazočnost odabranoj radionici
  • Pristup izlagačkim prostorima
  • Certifikat (potvrdnicu) o sudjelovanju
  • Kava u pauzama (oba dana)
  • Ručak (oba dana)
  • Organizirani prijevoz do kampusa na Borongaju i nazad

O voditeljici:

Ljiljana je liječnik sa specijalizacijom iz psihijatrije. Njeno područje psihoterapijske ekspertize uključuje individualnu geštalt terapiju i terapiju parova u skladu s principima Imago terapije odnosa (Imago Relationship Therapy).

Kao klinička instruktorica, licencirana od strane Instituta za integrativnu geštalt terapiju iz Würzburga (IGW), sudjeluje u podučavanju budućih geštalt psihoterapeuta u Hrvatskoj. Više o geštalt terapiji i edukaciji iz geštalt terapije može se naći na web stranicama udruženja www.gestalt-drustvo.hr.

Kao učitelj Instituta imago terapije odnosa (Imago Relationships International institute – IRI) podučava terapeute koji se specijaliziraju u terapiji parova (couples relational therapy –www.imagorelationships.org).

Za status imago terapeuta, osoba treba integrirati osobni rast sa setom vještina neophodnih za uspješno vođenje terapijskog procesa za unapređenje partnerskog odnosa. Više o tome na:www.ljiljanabastaic.com kao i na web stranicama udruženja http://imagoterapijaodnosa.weebly.com/

Nekoliko puta godišnje organizira edukacijske i iskustvene vikend-radionice za parove „Dobiti ljubav koju želite“.