Gjurković Tatjana

Tatjana Gjurković

mag.psihologije, certificirana transakcijska analitičarka – psihoterapeutkinja,
registrirana terapeutkinja igrom
Udruga transakcijske analize (UTA), Hrvatska udruga terapije igrom (HUTI)
Adresa: Centar Proventus, Kružna 81, Zagreb
 Web adresa: www.centarproventus.hr

BIOGRAFIJA:
Tatjana Gjurković je 2007. godine magistrirala psihologiju u Zagrebu. Iste godine upisuje studij transakcijske analize s velikom željom da postane psihoterapeut, odnosno da tako pomaže odraslima da pronađu način kako da postanu autonomnije osobe koje će iskoristiti svoj životni potencijal. 2008. godine se zapošljava u jednom gradskom zagrebačkom vrtiću kao psiholog što uvelike utječe na njezin daljnji profesionalni put. Promatrajući djecu o kojoj se skrbila za vrijeme njihovog boravka u vrtiću, primijetila je veliki broj djece s različitim blažim, umjerenim i težim socio-emocionalnim poteškoćama. Kako je u to vrijeme bilo svega nekoliko adresa gdje se moglo uputiti djecu s težim socio-emocionalnim poteškoćama, Tatjana otkriva da nema puno stručnjaka educiranih za rad s djecom koja imaju blaža ili umjerena poteškoća na socio-emocionalnom planu. To ju je motiviralo da dodatno upiše edukaciju iz terapije igrom. Prvi puta se iz tog područja educira 2010.godine, a potom je 2011. završava integrativnu terapiju igrom na Kanadskom Rocky Mountain Play Therapy Institutu. 2012. godine dovodi prvi puta vodeće stručnjake iz terapije igrom u Hrvatsku kako bi što veći broj stručnjaka bio educiran i spreman pomoći djeci kada je to potrebno. 2014.godine postaje Registrirani terapeut igrom, a 2015. godine postaje certificirana transakcijska analitičarka – psihoterapeutkinja.

Od 2012.godine Tatjana radi u Centru Proventus gdje provodi individualnu psihoterapiju po principima transakcijske analize i terapije igrom. Uz to drži različite radionice i edukacije za stručnjake mentalnog zdravlja i za roditelje. Voditeljica je različitih projekata financiranih od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Grada Zagreb, ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Njezinim zalaganjem Centar Proventus postaje prvi centar licenciran da provodi edukacije iz područja terapije igrom u Hrvatskoj od strane Američke organizacije terapije igrom (APT). 2015.godine počinje voditi jedinstveni dvogodišnji program za psihoterapeute koji se dodatno žele subspecijalizirati u radu s djecom po principima terapije igrom. Također, suosnivačica je i predsjednica Hrvatske udruge za terapiju igrom, članicom SPUH-a čiji je cilj promicanje terapije igrom te očuvanje visoke profesionalnosti i etičnosti u radu s djecom i obiteljima. Autorica je mnogobrojnih članaka te je ko-autorica nekoliko slikovnica za djecu.

Specijalnosti:
Psihoterapeutski i savjetodavni rad s odraslima – životne krize, izražena anksioznost, depresivnost, problemi u braku, tugovanja; psihoterapeutski rad s djecom i njihovim roditeljima; supervizija i edukacije za stručnjake mentalnog zdravlja iz područja transakcijske analize i terapije igrom.