Ines Cokarić

Ines Cokarić

prof. psihologije, psihoterapeutkinja
Centar za psihodramu, Udruga transakcijske analize
Adresa: Trg žrtava fašizma 3, 10 000 Zagreb
Tel: 098 1898 243
E-mail: ines.cokaric@gmail.com
Web adresa: www.psihoterapija-psihodrama.hr

 

BIOGRAFIJA:
Diplomirala je psihologiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Nakon završene petogodišnje edukacije iz transakcijske analize u Zagrebu, stječe status specijalizanta transakcijske analize pri UTA-i. Završila je petogodišnju trajnu stručnu edukaciju za psihodramskog psihoterapeuta pri Institutu za psihodramu prema međunarodnom programu koji je akreditiran od strane EAP-a (European Association for Psychotherapy) i FEPTO-a (Federation of European Psychodrama Training Organisations).

Između 2006. i 2011. sudjeluje u radu psihološkog savjetovališta VADANA, vodi grupu za osobni rast i razvoj u Studiju Kubus te dvije godine radi kao trener, edukator i coach agencije za razvoj ljudskih potencijala Horizont Internacional na temama upravljanja stresom, tehnikama motiviranja i samomotiviranja, upravljajnja konfliktima, timskom radu.

Od 2007. radi individualnu psihoterapiju. Od 2010. vodi niz psihodramskih radionica te kao psihodramska psihoterapeutkinja vodi iskustveno-terapijske psihodramske grupe. Suosnivačica je i suvoditeljica programa Psihodramskog LAB-a u Studiju Kubus namijenjenog osobnom radu polaznika glumačkog programa Studija Kubus. Kontinuirano je u procesu psihoterapijske supervizije.

Uz psihoterapijski rad, bavi se glumom i plesom. Ostvarila je brojne uloge u kazalištu, filmu i tv projektima te vodi plesni program “Pokretom do sebe” u Studiju Kubus.

SPECIJALNOSTI:

Vjerujem da je svaki problem rješiv, ako osoba izabere riješiti ga. Svi ljudi imaju kapacitet da slobodno misle, osjećaju i čine. U vremenima osobnih kriza, može nam se učiniti da nam neki od ovih kapaciteta nedostaju. U svojoj terapijskoj praksi, pomažem klijentima da povećaju razumijevanje svojih problema te postanu svjesniji svojih emocija i potreba, kako bi uspostavili red u kaosu u kojem su se našli. Do sada sam najčešće radila s temama životnih kriza, obiteljskih problema, nezadovoljstva sobom i svojim odnosima s drugim ljudima, poteškoćama u partnerskim odnosima, strahovima i paničnim napadima, poteškoćama u donošenju odluka i dovršavanju započetih poslova. Važno je znati da ne moramo sve sami. Spoznaja da nismo sami u svom jedinstvenom problemu, donosi olakšanje. Uz podršku, strpljenje i predanost, moji klijenti dobijaju mogućnost identificirati i preispitati obrasce razmišljanja, osjećanja i ponašanja koji ih zadržavaju u situaciji kojom nisu zadovoljni te pronaći snagu i samopouzdanje za svoj put do promjene za kojom duboko čeznu.