Jasmina Sočković

prof. psihologije, psihoterapeutkinja
Društvo geštalt i integrativnih terapeuta Hrvatske
Adresa: Ulica baruna Trenka 1, 10 000 Zagreb
E-mail:  jasmina@pilgrim.hr
Web adresa:  www.pilgrim.hr

BIOGRAFIJA:

Kako se psiholozi radi prirode svoga posla često nađu na različitim radnim mjestima, tako se i moja karijera kretala istovremeno u dva smjera: ka poslovnom savjetovanju (prije svega u upravljanju ljudskim resursima) i ka psihoterapijskom radu. Status certificiranog psihoterapeuta stekla sam završivši 4-godišnji edukacijski program pri Institutu za integrativnu geštalt terapiju (Institute für Integrative Gestalttherapie Würzburg – IGW), odobrenog od Europske udruge za psihoterapiju (European Association for Psychotherapy). Uključujući studij psihologije na Sveučilištu u Zadru, zadnjih 20 godina se kontinuirano usavršavam u području psihologije i psihoterapije, što obuhvaća i mnoga kraća usavršavanja (par mjeseci do godinu i po dana) iz područja integrativne tjelesne relacione psihoterapije, art terapije, process worka (procesno-orijentirane psihoterapije), holističkog plesa i pedagogije pokreta (Holistic Dance and Movement Pedagogy Teachers Training Program), business coachinga (Systemic Gestalt Coaching (IGW)) i sl.

Uz individualni rad s klijentima, imam 18 godina rada u organizacijskom razvoju i menadžmentu, te u vođenju različitih edukativnih i razvojnih grupa. Od 2010. godine sam vlasnica tvrtke Pilgrim d.o.o. (www.pilgrim.hr). U 2013. godini pokrenula sam jednogodišnji Dream Movement Program (Rad na snovima kroz pokret) usmjeren na osobni razvoj.

Psihoterapiju vidim kao zajedničko putovanje klijenta i terapeuta, pri čemu klijent zna najbolje što je za nju/njega dobro, a terapeut je samo nešto iskusniji „putnik kroz daleke zemlje“.

Više detalja: www.pilgrim.hr