SPUH

VIZIJA KROVNE UDRUGE:

Savez psihoterapijskih udruga Hrvatske (SPUH) je organizacija usmjerena prema razvoju i promicanju psihoterapije sukladno europskim standardima. Cilj mu je osiguranje uvjeta za uspostavu zvanja psihoterapeuta i ujednačavanje psihoterapijske prakse.

MISIJA KROVNE UDRUGE:

Psihoterapijske udruge udružene u Savez psihoterapijskih udruga Hrvatske (SPUH), kao članice Europske Asocijacije za Psihoterapiju (EAP), organiziraju edukacije iz psihoterapije prema europskim standardima nakon završetka kojih se stječe europska diploma (ECP). Udruge rade na zakonodavnom uređenju potrebnom za uspostavu zvanja psihoterapeuta te na promicanju psihoterapije organizacijom: seminara, radionica, promidžbenih aktivnosti i nakladničke djelatnosti.

SPUH je osnovan 1998. godine. Prvi predsjednik bio je prof. dr. sc. Vladimir Gruden, dr. med., psihijatar, a tajnica dr. Gorana Tocilj.

Od 2000. do 2019. godine Savez su vodili Jadran Morović i Irena Bezić. Tijekom njihovog mandata SPUH je narastao sa 8 na 20 članica i postao nacionalni savez psihoterapijskih pravaca, okupljajući škole i pravce koje u prijašnjim vremenima nisu bile spojive. Psihoterapija je postala priznata kao samostalna profesija kroz Zakon o djelatnosti psihoterapije, te je 14.03.2019. osnovana Hrvatska komora psihoterapeuta te je Hrvatska postala jedna od rijetkih zemalja u kojoj je psihoterapija zakonski priznata i regulirana djelatnost!

Aktualni predsjednik je Vedran Korušić, a tajnica udruge je Nataša Barolin Belić.

UDRUGE ČLANICE SPUH-a možete pronaći na linku “UDRUGE”