Poštovani studenti psihoterapijskih škola,

Ambidekster klub vas poziva na volontiranje u Savjetovalište „SPIRIT“ namijenjeno mladima i obiteljima koji su u potrebi za psihosocijalnom podrškom i pomoći.

Savjetovalište je otvoreno prema zajednici, a stručna pomoć i podrška pruža se se u prijateljskom ozračju, na adresi Prve poljanice 4, Dubrava, Zagreb.

U naše savjetovalište javljaju se korisnici s različitim potrebama i problemima, jednom djelu naših korisnika – roditeljima i mladima  je osim savjetovanja i različitih edukativnih programa koje provodimo potrebna i pomoć psihoterapeuta. Stoga bi  vaš doprinos bilo od velike pomoći,  na taj način bi obitelji uspjele dobiti cjelovitu uslugu na jednom mjestu.

Volontiranje je organizirano  na način da se upoznate sa sustavom podrške u Udruzi,  da se dogovaramo oko izbora vašeg korisnika te da se zajednički konzultiramo o tijeku procesa i završavanja psihoterapije za naše korisnike. Na taj način razmjenjujemo  naša znanja i iskustva iz različitih psihoterapijskih pravaca i škola  te zajednički gradimo strategije učinkovitih pristupa  sa specifičnim  korisnicima, kao što su primjernice oni koji se uključuju kao „nedobrovoljni“, preko institucija kao što su Centri za socijalnu skrb i sudovi.

U radu s našim korisnicima  organiziramo različite oblike podrške: indiviudalne i grupne oblike rada, kao i rad sa cijelom obitelji.  Svi navedeni oblici rada su Vam dostupni sukladno  vašim aspiracijama i potrebama programa škole koje pohađate.

Kao naši volonteri, ukoliko to želite, postajete pridruženi članovi udruge te time ostvarujete prava i pogodnosti članstva, kao što su sudjelovanje na edukacijama i stručnim skupovima te predlaganje inicijativa i  aktivnosti. Ukoliko se želite okušati u javnim istupima ili promidžbi rada Savjetovališta  ili na neki drugi način, svaka Vaša incijativa je dobrodošla.

Nakon završenog volontiranja izdajemo vam potvrdu o volotniranju te potvrdu o stečenim kompetencijama.

Molimo javite nam se na se na mail: [email protected] ili nas nazovite na telefon 099 190 3337 (Ana) ili 099 457 5444 (Ivana).

Srdačan pozdrav,

Ambidekster klub tim