Institut za logoterapiju i egzistencijalnu analizu – ILEA

Adresa: Gundulićeva 5, 21000 Split

Tel. 095 900 3624 Boris Vidović

web: ilea.hr

e-mail: institutzalogoterapiju@gmail.com

 

Institut za logoterapiju i egzistencijalnu analizu – ILEA – osnovan je u svrhu promocije, razvoja antropoloških, filozofskih, psiholoških i psihoterapijskih postavki Viktora E. Frankla, te praktične primjene logoterapije u društvenoj zajednici u odgoju, obrazovanju, edukaciji, prevenciji, savjetovanju, psihoterapiji i drugim srodnim područjima društvene djelatnosti.

ILEA izvodi edukaciju iz logoterapije u trajanju od 4 godine (2+2), nakon čega se stječe status psihoterapeuta ili savjetodavnog terapeuta, ovisno o prethodnoj naobrazbi i sukladno aktualnim propisima Zakona o djelatnosti psihoterapije.

Kurikulum edukacije se zasniva na temeljnim teorijskim i praktičnim postavkama i iskustvu utemeljitelja Logoterapije i egzistencijalne analize prof. dr. sc., dr. phil. Viktora E. Frankla, neurologa i psihijatra, te radu i iskustvu njegove učenice prof. dr. sc. Elisabeth Lukas, psihoterapeutkinje i kliničkog psihologa, čiji je program na područje Hrvatske donijela i proširila psihijatrica dr. sc. Cvijeta Pahljina.