Naslovnica UKPO Demant škole kibernetike i sistemske terapije

Demant škole kibernetike i sistemske terapije

1101

Poštovane kolegice, kolege i svi zainteresirani,

Želimo vas informirati da radionice hipnoze Dražena Radakovića na čijem pozivu piše “The Board of the School for Cybernetics of Psychotherapy” (Povjerenstvo škole kibernetike psihoterapije) nema nikakve veze sa Školom kibernetike i sistemske psihoterapije, koja je član SPUH-a i EFTA-e. Na istom pozivu piše i The Professional Board of the Department of Psychiatry, Department of Psychiatry, Faculty of Medicine University of Zagreb.

Unatoč usmenom upozorenju prof. Radakoviću da taj naziv ne može upotrebljavati, nije došlo do ispravljanja pogreške pa smatramo da smo dužni obavijestiti vas da je naša škola slijednik škole koja je prof. Radakoviću dala certifikat za završenu edukaciju, a koja se odvija pod pokroviteljstvom Odjela za psihijatriju Medicinskog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu. Na certifikatu piše da ga daju spomenuta povjerenstva. Stavljajući naše ime na pozive za svoje radionice, smatramo da bi zainteresirani mogli doći u zabludu da Škola kibernetike i sistemske terapije stoji iza djelovanja prof. Radakovića, što nije točno.

Nakon završene edukacije svatko se može razvijati u drugačijem pravcu od smjernica škole, što je ovom prilikom i slučaj. Škola kibernetike i sistemske terapije ne stoji i ne podržava takav pristup podučavanja hipnoze i ocjenjuje ga neznanstvenim, pa samim time i ne stoji iza rada prof. Radakovića.

Originalni dokument možete vidjeti ovdje – Demant_skola_kibernetike