Centar za integrativni razvoj – ICBP

Institute of integrative core body psychotherapyObjava o

upisu generacije 2024/2025

Obavještavamo vas da su počeli upisi u prvu godinu akreditiranog trening instituta iz integrativnetjelesne  psihoterapije!

CIR ICBP je trening institut koji održava Edukaciju za integrativnu tjelesnu psihoterapiju i Programosobnog razvoja u Hrvatskoj, Srbiji i Mađarskoj. Centar za integrativni razvoj je prvi akreditirani trening institut za tjelesno orijentiranu psihoterapiju u ovom dijelu Europe, priznat od EABP-a, SPUH-a i HKPT-a, EUROTAS-a.

Uz petogodišnju edukaciju za psihoterapijski rad, CIR – ICBP nudi i dvogodišnju edukaciju zaOsobni razvoj.

Institut CIR ICBP su osnovali začetnici tjelesne psihoterapije u Hrvatskoj, Laslo Pinter i EnesaMahić, na temelju dvadesetogodišnje suradnje, prakse, istraživanja i podučavanja.

Edukacija pri našem Institutu pruža suvremena znanja i metodologije iz područja tjelesne psihoterapije, kliničke psihologije, rada s razvojnom traumom i neurobiologijom traume, objektnihodnosa te učenja samoregulacije s tehnikama disanja i tjelesnom svjesnošću. Program je obogaćen uvidima integralne psihologije prema K. Wilberu, aspektima transpersonalne psihoterapije, Pathworka, te analitičkim radom sa snovima i imaginacijom, u skladu s pristupom C.G.Junga.

Naša metodologija objedinjuje različite prakse integrativne tjelesne psihoterapije – osjetilne vježbe, vježbe utjelovljenja, resursiranje i ekspresiju, kao i prakse integralne i transpersonalne psihoterapije:tehnike disanja,  meditacije, koncentracije i imaginacije.

S obzirom na to da se učitelji CIR ICBP kontinuirano profesionalno usavršavaju i unose u rad suvremene pristupe, naši programi i edukacija integriraju i metode plesne terapije, ekspresivne art terapije, Somatic  Experiencing, Bioenergetike, Tension and Trauma Releasing Exercises – TRE, kao isistemskih konstelacija. Glavna karakteristika CIR ICBP edukacije i programa je naglasak na metodama učenja koje osim mentalnog,  uključuju i emocionalno i tjelesno učenje, a teorijski dio nastave je po pravilu popraćenpraktičnim vježbama. Naši programi i edukacija se odvijaju uz stručno i profesionalno vodstvo tima učitelja s dugogodišnjim iskustvom u prenošenju znanja i vještina integrativne tjelesne psihoterapije. Svi zainteresirani za psihoterapijsku  edukaciju iz ovog modaliteta, koja zadovoljava europske (EABP, EAP) i lokalne trening standarde, mogu se priključiti novoj generaciji koja počinje u studenom 2024.

Datumi edukacije u 2024/2025:

Zagreb:

1. MODUL: 9. -13.11.2024. II. MODUL: 18. -22.01.2025.

III. MODUL: 15. -19.03.2025. IV. MODUL: 24. -28.05.2025.

Rijeka:

1. MODUL: 30.11 – 4 .12.2024. II. MODUL: 8. – 12.2.2025.

III. MODUL: 12. – 16.4.2025. IV. MODUL: 7. – 11.06.2025.

VIŠE INFORMACIJA:

Ukoliko ste zainteresirani za CIR – ICBP edukaciju, brošuru i prijavnicu možete potražiti na www.cir-icbp.com ili putem e-maila: info@cir-icbp.com.

Centar za integrativni razvoj – ICBP