“Osnove psihodrame” osmišljena je kao dvodnevna iskustveno-edukativna radionica u kojoj će sudionici imati priliku istražiti pitanja o odnosima, situacijama i društvu u kojem živimo kroz metode psihodrame, sociodrame i sociometrije, te dobiti odgovor na pitanje da li će učenje psihodrame kroz edukaciju ili kroz uključivanje u psihodramsku grupu doprinijeti vašem profesionalnom ili privatnom životu.

“Osnove psihodrame” namijenjene su terapeutima, psiholozima, zdravstvenim radnicima, coachevima, edukatorima, menadžerima, rukovoditeljima, HRM stručnjacima, te svima koji žele povećati svoje osobne kompetencije i profesionalnu učinkovitost na područjima koji uključuju neposredan grupni i individualni rad s ljudima.

Novo iskustvo rada na sebi
Psihodrama je iznimna tehnologija osobnog i grupnog razvoja. Spontanost je temeljni kamen psihodramske metode. Uključuje našu sposobnost da odgovorimo na situacije i ljude na neposredan i pažljiv način. Uključuje otpuštanje starih i kretanje novim načinima odnošenja prema drugima i svijetu. Spontanost oplemenjuje odnose i situacije vitalnošću, dopuštajući zaigranost i eksperimentiranje bez straha od kazne, otvarajući u nama kreativne sposobnosti, hrabrost i samopouzdanje. Osobe koje žele novo iskustvo rada na sebi na kreativan i spontan način, osobama koje su zainteresirane za osobni rast i razvoj, unošenje promjena u vlastiti život, bilo iz osobnih ili profesionalnih razloga, ova radionica će to omogućiti kroz ugodan i zaigran, ali istovremno i sistematičan i siguran način.

Sociodrama je metoda u kojoj grupa pojedinaca odabire i spontano prorađuje specifičnu društvenu situaciju. Pri tome sociodrama može pružiti okvir za djelovanje i za rješavanje sukoba između različitih stavovima, podgrupa, mišljenja, ideologija. Djelotvorna je u razjašnjavanju osobnih i grupnih vrijednosti, razvoju socijalnih vještina, rješavanju problema, dijagnosticiranju organizacije, razvoju i provođenju akcijskih planova ili poboljšanju osobne učinkovitosti i svijesti.

Sociometrija je tehnika mjerenja koja se koristi u socijalnoj psihologiji, sociologiji, a ponekad i u socijalnoj antropologiji i psihijatriji na temelju procjene socijalnih izbora i interpersonalne atraktivnosti. Unutar psihodrame i sociodrame, sociometrija je akcijska tehnika i uključuje direktan rad s grupom i pojedincom. Sociometrijska mjeranja procjenjuju privlačenja (ili odbijanja) unutar određene grupe te sociometrijski status koji uključuje studije lidershipa; socijalne prilagodbe, od socijalne izoliranosti pojedinca ili podgrupe do sociometrijske zvijezde (ili visoko izabrane); odnosa između sociometrijskog statusa i drugih varijabli osobnosti, demografskih varijabli i inteligencije; te predrasuda manjinskih grupa.

Uvod u edukaciju
Budućim psihodramskim edukantima ova radionica je uvjet za uključivanje u edukaciju. Centar za psihodramu provodi intenzivane dvogodišnje i četverogodišnje edukacije koje omogućavaju stjecanje naprednog znanja o teoriji, filozofiji i metodologiji psihodrame, teoriji i analizi uloga, usvajanje i integriranje vještina primjene psihodramskih tehnika u prethodno psihoterapijsko, radno ili edukativno iskustvo, te osnove i napredni rad s grupama, grupnu dinamiku, sociometriju i sociodramu. Više o edukaciji možete pročitati ovdje.

Datum: 04. i 05.11.2023.

Mjesto: Zagreb

Subota od 10:00 do 18:00, nedjelja od 10:00 do 16:00 (predviđene su pauze za ručak)

Broj mjesta je ograničen, prijave se primaju do 27.10.2023.

Kako biste potvrdili svoje mjesto na radionici, molimo vas da se prijavite ovdje

Ulazak u edukaciju nije uvjet za pristupanje ovoj radionici.

Informacije i upiti na info@centar-psihodrama.hr

Cijena radionice iznosi 180€

NAPOMENA:

Edukacija za psihodramskog psihoterapeuta i za psihodramskog praktičara započet će 2024. čim se popuni edukacijska grupa, nakon održane radionice. Više o edukaciji možete pročitati ovdje.

Voditelji:

Vedran Korušić

Vedran je nositelj Europskog certifikata iz psihoterapije uz završene dvije psihoterapijske edukacije te preko petnaest godina iskustva u radu s pojedincima i grupama. Kao edukator i supervizor iz psihodramske psihoterapije i dječje integrativne psihoterapije provodi profesionalnu edukaciju za brojne stručnjake. Trenutno je u edukacijama iz TSM iskustvene traumaterapije i tjelesne psihoterapije TepSyntesis.

Ivana Jurić

Ivana je psihologinja, psihoterapeutkinja (ECP) i voditeljica Centra Izvor koji provodi treninge, supervizije i psihoterapiju. Ima višegodišnje iskustvo kao stručni suradnik u institucijama za odgoj i obrazovanje; trenerica je, supervizor i suosnivačica Centra za psihodramu. Radi individualnu i grupnu psihoterapiju s odraslim osobama, adolescentima i djecom.